Recept Chocoladetosti’s

Dat je chocolade in koekjes, muffins, taarten, cakes, toetjes, brownies, gebak, ijs en truffels kunt verwerken, daar keek ik niet zo van op toen ik in het kookboek Chocoholic bladerde.
Het nieuwsgierigst was ik naar het hoofdstuk Brood en chocolade. Het bevat maar 4 recepten, waaronder deze sandwiches met gesmolten chocolade, die ik chocotosti’s zou noemen. Of is wentelteefjes een betere benaming? Het is een beetje van beiden, nietwaar? 

CHOCOTOSTI’S
Voor 2 personen

Ingrediënten:
* 2 eieren
* 2 el melk
* 100 gr chocolade (70%)
* 4 sneden oud brood
* 25 gr boter
* 1 el poedersuiker

Bereidingswijze:
Klop de eieren met de melk los en luchtig.
Verdeel de chocolade over 2 sneetjes brood. Snijd de chocolade evt op maat. En leg de andere boterhammen er bovenop. Druk ze zachtjes aan.
Verwarm de boter in een koekenpan.
Haal de boterhammen door het eiermengsel en bak ze in een paar minuten per kant bruin. Ze zijn klaar als het brood van buiten krokant is en de chocolade gesmolten is.
Snijd de chocotosti’s (schuin) doormidden en bestuif ze met de poedersuiker.

Ik denk dat je wat ei over zult houden. Bak deze in de pan (al dan niet gescrambled), weggooien is toch zo zonde? Of maak er een dunne omelet van en verwerk deze in je avondeten (in soep, opgerold met groenten, etc). 

En wil je weten wat voor wijn het lekkerste is bij chocolade? Kijk dan even hier bij wijn.blog.nl.

 

Uit het boek: Het boek voor de chocoholic – Julie Andrieu – Terra – isbn: 9789058979698
te koop in de koken.blog-shop

Meer recepten vind je in de rubriek Recepten of zoek op ingrediënt in het zoekvenster rechtsboven.

Lees ook:Recept WK-bierpannenkoekjes
Lees ook:Vette Dinsdag
Lees ook:Recept voor een ter ziele gegaan culiblad
Lees ook:Recept Saffraanperencarpaccio met witte chocolademousse
Lees ook:Tartelettes met mangocurd en frambozen

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Recept Chocoladetosti’s

  1. Pingback: Het boek voor de Chocoholic | Koken

  2. Pingback: Een glaasje madera.. bij de chocolade! | Wijn

  3. Pingback: Hoe dood je een kreeft? | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>