Recept sinaasappeltaart

Dé taart van dit voorjaar, de bruilofststaart van prins William en zijn Kate, zal worden gemaakt door Fiona Cairns.De taart zal gemaakt worden van een traditionele fruitcake en zal uit meerdere lagen bestaan. In dit filmpje hieronder legt Fiona Cairns zelf uit wat ze precies gaat maken. Leuk is dat ze de taart zal versieren met allerlei bloemen en vruchten met een speciale betekenis.

Helaas staat dit recept natuurlijk niet in haar kookboek, Mooi bakken, dat onlangs verscheen (straks mijn recensie). Daarom bakken wij een taart die tegenwicht zal bieden aan de regen van vandaag. Een sinaasappeltaart met een frisse glazuurlaag. Niet moeilijk om te maken, en mij lijkt ie heerlijk!    

SINAASAPPELTAART

Ingrediënten:
* 250 gr zachte boter, plus extra om in te vetten
* 250 gr fijne kristalsuiker
* 2 sinaasappels
* 4 eieren
* 250 zelfrijzend bakmeel
Voor het glazuur:
* 200 gr poedersuiker
* sap van 1/2 sinaasappel
* paar druppels oranjebloesemwater

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Vet een springvorm van 20 cm (en 7,5 cm hoogte) doorsnede in en bekleed de boter met bakpapier.
Rasp de schil van de sinaasappels en pers het sap uit. Van het sap heb je 75 cl nodig.
Klop de eieren los.
Klop de bote met de suiker en sinasappelschil tot een bleke, luchtige maar romige massa (5 minuten).
Klop 1 voor 1 de eieren erdoor, en tussendoor iedere keer een flinke eetlepel bakmeel. Blijf goed kloppen.
Schep het overgebleven bakmeel door het mengsel en als laatste ook het sinaasappelsap.
Giet het beslag in de vorm en bak de taart in 40-45 minuten in de oven gaar.
Haal de taart uit de oven, laat even staan en stort ‘m dan op een taartrooster. Laat zo volledig afkoelen.
Zeef de poedersuiker boven een kom en roer er geleidelijk het sinaasappelsap en de oranjebloesemwater door tot het glazuur smeerbaar maar nog wel dik is.
Verdeel het glazuur met de bolle kant van een lepel over de taart. Het mag een beetje over de rand gaan hangen!

Uit het boek: Mooi bakken  van Fiona Cairns (Fontaine – 9789059563827) - lees hier mijn recensie 

Meer recepten vind je in de rubriek Recepten of zoek op ingrediënt in het zoekvenster rechtsboven.

Lees ook:Mooi bakken
Lees ook:Recept Zoete en hartige cake met chorizo en ananas
Lees ook:Recept Normandische appeltaart
Lees ook:My life is Sweet-cupcakes
Lees ook:Recept Aardbeiencake

1 Reacties // Reageer

One thought on “Recept sinaasappeltaart

  1. Pingback: Mooi bakken | Koken

  2. ivet

    Bedant,zeer lekkere taart, goed recept :-) zeer zeer zoet, hoe kun je de glazuur minder zoet maken?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>