Recept Normandische appeltaart

Je hebt er talloze boeken over: mensen die een nieuw leven beginnen in een ander land. En zo verscheen onlangs ook À table, een boek van de Australische Jane Webster.

In À table, de culinaire joie de vivre van Normandië, vertelt zij over hoe zij zich settelt in deze noordelijke regio van Frankrijk.  En hoe zij en haar man een heus kasteel kopen en deze verbouwen om er vrienden en mensen die de Franse keuken willen ontdekken te kunnen ontvangen.  

In het boek geeft ze dit recept voor een Normandische appeltaart. In niets lijkt het op onze Hollandse appeltaart, deze variant is eerder een soort cake met appelvulling. Zeker het uitproberen waard.

NORMANDISCHE APPELTAART

Ingrediënten:
* 4 Granny smith-appels
* 1 el bruine suiker
* 250 gr (ongezouten) boter
* 200 gr kristalsuiker
* 4 eieren
* 300 zelfrijzend bakmeel
* 250 ml melk
* versgeraspte nootmuskaat

Bereidingswijze:
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in stukken. Kook de appels met de bruine suiker en 120 ml water in ca 10 minuten tot ze zacht zijn. Laat ze uitlekken en afkoelen.
Klop intussen met een mixer de boter en suiker in een ruime kom romig.
Voeg 1 voor 1 de eieren toe, pas de volgende als de vorige volledig is opgenomen.
Zeef het zelfrijzend bakmeel boven de kom, voeg langzaam de melk toe en klop alles goed door elkaar.
Schenk het beslag in een (ingevette) taartvorm van 28 cm. Leg de gekookte appels erop en strooi er naar smaak de nootmuskaat over.
Bak de taart in een oven van 180 graden in ca 50 minuten gaar. Controleer of een satéprikker er schoon uit komt.
Lekker met slagroom!

Uit: À table – Jane Webster – Tirion – isbn  9789043912280

Koop dit boek bij BOL.com

Lees ook:Kookboek A table – Jane Webster
Lees ook:Recept Zoete en hartige cake met chorizo en ananas
Lees ook:My life is Sweet-cupcakes
Lees ook:Recept Aardbeiencake
Lees ook:Recept Italiaanse appeltaart met pijnboompitten!

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Recept Normandische appeltaart

  1. Pingback: Kookboek A table de culinaire joie de vivre van normandie Jane Webster | Koken

  2. Nathalie

    Ik ben net aan deze heerlijke taart begonnen… Maar ik kom al tot de vaststelling dat je een hele grote taartvorm nodig hebt. (Bij mij loopt het over en nochtans alle andere taarten die ik maak, passen wel in deze vorm.)
    Hopelijk heb ik toch enig goed resultaat!

      /   Reply  / 
  3. Edith Dourleijn Auteur

    Doe anders het beslag dat niet in je vorm past in een kleinere vorm (of een cakeblik ofzo), die zal dan waarschijnlijk wel iets eerder gaar zijn..

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>