Recept Zoete en hartige cake met chorizo en ananas

Een rare combinatie, nietwaar? Het is een van de recepten uit het boekje Niet alweer een broodje tonijn!. In dit boekje staan allerlei creatieve, grappige, soms over the top, maar ook serieuze ideeën om eens te variëren met je lunch. Dit is een van de voorbeelden die misschien wat doorslaat, maar als je het idee wel grappig vind, moet je zeker vanavond zeker even terugkomen op koken.blog.nl voor mijn recensie van het boekje.

Ingrediënten voor het hartige beslag:
* 100 gr chorizo
* 100 gr zelfrijzend bakmeel
* 2 kleine eieren
* 2 el olie
* 2 el melk
* 20 gr hazelnoten of pijnboompitten
* peper en zout

Ingrediënten voor het zoete beslag:
* 75 gr zachte boter
* 75 gr suiker
* 225 gr ananas (blik)
* 1 ei
* 124 gr zelfrijzend bakmeel

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Hak de hazelnoten in kleinere stukjes.
Snijd de chorizo in dunne plakjes en wentel ze door het bakmeel.
Klop de eieren, olie, melk, peper en zout in een kom, en voeg dan de rest van het meel, de hazelnoten, en de chorizo toe.
Maak dan het zoete beslag door de boter en suiker tot een glad beslag te kloppen.
Hak de ananas fijn en bewaar het sap.
Klop het ei los en giet het samen met de ananasstukjes en het meel toe aan het boter-eimengsel en meng tot een homogeen beslag.
Vet een cakeblik in met wat olie of boter.
Giet nu eerst het hartige beslag in het blik, en daar bovenop het zoete beslag. Op deze manier zal ieder plakje cake dat je snijdt uit twee lagen bestaan.
Bak de cake af in ca 45 minuten. Een sateprikker moet er droog weer uit komen.
Stort de cake uit het blik en laat afkoelen op een rooster.

Niet alweer een broodje tonijn?Niet alweer een broodje tonijn! – Aimée Langrée & Stéphanie de Turckheim – REBO – isbn 9789033624213
Koop dit boek bij BOL.com

Lees ook:Recept Hartig-zoete cake met feta en abrikozen
Lees ook:Recept Aardbeiencake
Lees ook:Recept Normandische appeltaart
Lees ook:Recept cake
Lees ook:Recept Chocoladecake met in desertwijn gepocheerde perziken en pruimen

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Recept Zoete en hartige cake met chorizo en ananas

  1. Pingback: Niet alweer een broodje tonijn! | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>