Recept Broccolisoep

Gister gaf ik je de tip om groenten te stomen, omdat op die manier de gezonde stofjes het beste in de groenten bewaart blijven en niet aan bijvoorbeeld het kookwater worden afgestaand. Maar als je nu dat kookwater opeet of -drinkt, krijg je ze natuurlijk ook binnen. Daarom vandaag het recept voor een broccolisoep, maar dan met een unieke twist. Broccolisoep met appel!

Voor deze soep fruit je wat ui met wat kerrie zachtjes. Pas op dat de kerrie niet verbrand. Dan bak je kort wat bloem mee, daar zal de soep later mooi van gaan binden. Als je dan de bouillon erbij doet, doe je dat in gedeeltes en moet je goed blijven roeren, zodat alle bloem opgenomen wordt en je geen klonten krijgt. Dan kook je de appel in stukjes mee, blijf af en toe roeren, tot deze zacht is. Als je de appel gepureerd hebt, voeg je nog de broccoli in roosjes toe en deze laat je net zolang mee koken tot ze gaar zijn. Breng op smaak met peterselie en creme fraiche en smullen maar!
Lees hier het recept en de lijst met ingredienten nog maar eens goed na.

—————————————————————————
Deze week eten we broccoli in de keuken van koken.blog omdat dit
'de gezondste groente' blijkt te zijn. En als je ze stoomt blijven alle gezonde stofjes extra goed bewaard in de groenten. 

Lees ook:‘Broccoli is het gezondst’
Lees ook:Recept Gestoomde broccoli met citroenboter
Lees ook:Recept Romige broccoli
Lees ook:Recept Koude bloemkoolsoep
Lees ook:Recept Chinese broccoli met taugé en kip

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>