Recept Koude bloemkoolsoep

Vanochtend waren de eerste vroege bezoekers van koken.blog.nl niet met hun hoofd bij het mooie weer dat voor vandaag verwacht werd. Ze zochten recepten voor stamppot andijvie (wat nog logisch is omdat andijvie een zomerse groente is), witlof en zuurkool (Ik twitterde er ook al over.). En dat bracht me op die andere kool die vaak als typisch winters wordt beschouwd, maar die pas vanaf eind april, begin mei uit de Nederlandse koude grond komt: bloemkool!

En daarom maken we er een heuse bloemkoolweek van. Maar dan wel op zomerse wijze. En we beginnen met een koude bloemkoolsoep met saffraan en appel.
Heb je tips of recepten? Laat die dan bij de reacties weten!

Voor de soep kook je de bloemkool gaar en laat je deze snel afkoelen onder de stromende koude kraan. De bloemkool pureer je met de geschilde appel en wat ijsblokjes. Het mengsel mag korrelig blijven.
De saffraan los je op in de room en dit meng je nog eens goed door de bloemkoolsoep. De soep breng je op smaak met de geraspte schil van een citroen en laat je goed afkoelen in de koelkast. In het recept garneren ze de soep met krabvlees uit blik en peterselie, maar je kunt de krab natuurlijk ook weglaten.

Volg de berichten van koken.blog.nl op twitter, met extra nieuwtjes!

——————————————————————————————————

Lees ook:Recept Rolletjes van andijvie met paddenstoelen en sherry
Lees ook:Recept Stamppot andijvie
Lees ook:Recept Couscous van bloemkool
Lees ook:Recept Andijvietaart met blauwschimmelkaas
Lees ook:Recept Broccolisoep

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>