Recept Gestoomde broccoli met citroenboter

Een van de gezondste manieren om groenten te bereiden is door ze te stomen. Alle gezonde stofjes blijven dan het beste behouden en worden niet, zoals met koken bijvoorbeeld, aan het water afgestaan. En daarbij, stomen is ook helemaal niet zo moeilijk. Het enige dat je nodig hebt is een pan en een stoommandje of -rekje. Ik gebruik altijd deze en dat werkt prima.
Dus bij deze een korte stoomcursus. De broccoli brengen we daarna nog extra op smaak met citroenboter. Het frisse van de citroenrasp zorgt voor een mooi contrast.  

GESTOOMDE BROCCOLI MET CITROENBOTER

Ingredienten:
* 1 stronk broccoli
* 50 gr roomboter
* een halve citroen

Bereidingswijze:
Doe een laagje water in een pannetje en zet daarop het rekje of het mandje. Let erop dat het mandje of het rekje het water niet raakt.
Breng het water aan de kook en leg dan de broccoli (maar met andere groenten werkt dit net zo goed!) in het rekje/mandje.
Doe de deksel op de pan en wacht geduldig af tot de groente gaar is. Dat zal een minuut of 10 a 12 duren, en is ook afhankelijk van hoe hard je zelf de groente het lekkerste vindt.
Boen intussen de citroen goed schoon onder de kraan en rasp dan het gele gedeelte van de schil. Let er goed op dat je het witte zo min mogelijk meeneemt, dat maakt je gerecht bitter.
Meng de geraspte schil met de boter en serveer deze op de gestoomde broccoli.

————————————————————
Deze week eten we broccoli in de keuken van koken.blog omdat dit 'de gezondste groente' blijkt te zijn.  

Lees ook:‘Broccoli is het gezondst’
Lees ook:Recept Broccolisoep
Lees ook:Recept Romige broccoli
Lees ook:Recept Kabeljauwpakketjes met peultjes
Lees ook:Heb je een speciale aspergepan nodig?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>