Rubriek: De bladen

In deze rubriek bespreek ik de culinaire tijdschriften en dat zijn er nogal wat!

Nu ook Nederlandse culibladen op iPad

Het illustere Amerikaanse tijdschrift voor foodies, Gourmet, dat in 2009 door de economische crisis ophield te bestaan, kreeg een doorstart voor de iPad. En nu zijn er ook drie Nederlandse culibladen die niet meer alleen op papier bestaan, maar ook op de iPad te lezen zijn. Het gaat om Bouillon, Wining & Dining en Vegetarisch

Lees verder...

Twitteraars kiezen cover culibladen

Of het toeval is, ik weet het niet, en of het een trend gaat worden ook niet. Maar vorige week donderdag werden twitteraars nog opgeroepen om mee te beslissen wat de cover wordt van de hersteditie van Wining&Dining. En nu gebeurt hetzelfde voor het aankomende nummer van Delicious. Voor Wining&Dining is de keuze al bepaald en

Lees verder...

Glossy voor Jonnie en Therese Boer

Alsof twee restaurants bekroond met Michelinsterren, een hotel, een cateringbedrijf, een delicatessenlijn en meerdere kookboeken niet genoeg is! Niet voor Jonnie en Therese Boer van De Librije. Ze zijn nu een culinaire glossy begonnen, dat JenT gedoopt is. JenT is het culinaire lifestyle-magazine van De Librije met focus op eten, drinken én slapen, aldus de

Lees verder...

Gourmet weer alive op iPad

Gourmet komt terug! Vorig najaar verdween het Amerikaanse culitijdschrift Gourmet uit de schappen. De tegenvallende resultaten dankzij de crisis waren de oorzaak van het verdwijnen van dit toon aangevende magazine. Maar een economische crisis maakt creatief, en de uitgever wil het blad nu via de iPad gaan uitgeven onder de naam Gourmet Live.  

Lees verder...

Nieuw culi-tijdschrift: Koken met Gordon Ramsay

Vanaf 3 juni is Nederland weer een nieuw culinair tijdschrift rijker: Koken met Gordon Ramsay. Het blad zal eens in de drie weken verschijnen. Dat meldt MediaNed. Bij het eerste nummer krijg je als lokkertje een dvd met afleveringen van “The F-word”, een van de vele tv-programma’s van de bekende tv-kok.   

Lees verder...

Gulpener komt met bierblad Puurzaam

Puurzaam, dat is de naam van weer een nieuw bierblad. Puurzaam wordt gemakat door de bierbrouwer Gulpener uit Limburg. Het blad heeft als doel de bewuste genieters en bier te verenigen. Bier en smaak, daar zal het in puurzaam dus om draaien.

Lees verder...

Nieuw: glossy over bier

Bierliefhebbers opgelet: er is een nieuw blad over bier op de markt. Het is een glossy lifestyle magazine voor echte bierliefhebbers en andere geinteresseerden. BIER! heet het blad dan ook toepasselijk. Het blad zal zich in het bijzonder gaan richten op het groeiende aantal Nederlandse en Belgische speciaalbieren.

Lees verder...

NRC bezuinigt op kookrubriek

Een opvallend bericht stond afgelopen maandag in de Volkskrant: het NRC Handelsblad gaat bezuiningen op haar kookrubriek. Dit vertelde Anne Scheepmaker, één van de vier freelancers die deze rubriek vult, aan Jean-Pierre Geelen van de Volkskrant.  

Lees verder...

Foodies: nieuw kooktijdschrift

In het enorme aanbod van culinaire tijdschriften is er weer een nieuw gezicht: Foodies. Foodies is een nieuw blad dat zich richt op mensen wat meer willen weten over hun eten. Waar komt het vandaan en hoe maak je het? Reportages, interviews, besprekingen van kookboeken en kooksnufjes (wat zouden dat zijn?) zullen het blad vullen.

Lees verder...

SpecialBite 2009 ligt nu in de winkels

Vanaf vandaag ligt de restaurantgids SpecialBite, van de gelijknamige restaurantsite, editie 2009 in de winkels. Ook in dit jubileumnummer vind je weer het overizcht van de 501 leukste, hipste en meest culinaire restaurants van Nederland. De 10x-lijstjes zijn er natuurlijk ook, zoals de 10x Glitter & Glamour, 10x Euroknaller, 10x Toetjes & Zoetjes en 10x

Lees verder...

Delicious. genomineerd voor beste nieuwe tijdschrift

Delicious., het culinaire tijdschrift dat nu precies 1 jaar bestaat, dingt mee naar de Bruna publieksprijs voor nieuwe tijdschriften. De culinaire glossy, dat naar het Australische evenbeeld is overgenomen bindt de strijd aan met andere nieuwe bladen als Hollands Diep, Grazia, Royalty, Mind en Yoga. Stemmen kan nog tot 26 februari en dan maak je

Lees verder...

Recepten voor het Kerstmenu: gerechten uit de gratis bladen (1)

In iedere supermarkt kan je ze vinden: gratis bladen vol recepten en culinaire tips. De Allerhande en de Boodschappen zijn waarschijnlijk de bekendste, maar je hebt ook Lekker Leven van Super de Boer, Succesrecepten van Spar en Smaakmakend van de biologische supers. En natuurlijk staan ook deze 5 bladen deze maand volledig in het teken

Lees verder...

al zesduizend jaar oesters

In de nieuwste Smaakwereld is te lezen dat in en om Europa (van Noorwegen tot de Middellandse Zee) al ruim zesduizend jaar oesters worden gegeten. Deze schelpdieren leefden niet alleen in de zeeën die we nu nog associëren met oesters, maar ook bijvoorbeeld in de Waddenzee en de Brabantse Biesbchosch. Al sinds de Oude Grieken

Lees verder...

ouderwets lekker

De Allerhande (nr 12) gaat deze maand terug naar vroeger en laat zien dat ook heus onze moeders uit pakjes en zakjes kookten. Is dit het antwoord van AH op de nog altijd groeiende trend om terug te gaan naar de basis en zelf je potje zonder hulpstukken te koken? Maar bekijk je de recepten

Lees verder...