Foodies: nieuw kooktijdschrift

In het enorme aanbod van culinaire tijdschriften is er weer een nieuw gezicht: Foodies.
Foodies is een nieuw blad dat zich richt op mensen wat meer willen weten over hun eten. Waar komt het vandaan en hoe maak je het? Reportages, interviews, besprekingen van kookboeken en kooksnufjes (wat zouden dat zijn?) zullen het blad vullen. Met uiteraard ook veel recepten. Van makkelijk tot moeilijk, maar allemaal zou je ze moeten kunnen maken.

Tv-kok
Tv-kok Mathijs Vrieze, van het RTL4-programma Puur Smaak en een wekelijkse pagina in Metro, zal maandelijks recepten geven. Ook moestuinierders kunnen hun hart ophalen. Boer Koekoek schrijft in zijn column hoe het biologisch telen hem afgaat en hij geeft handige tips die je zelf in je moestuin kunt toepassen.

Je ziet, ik ben voorzichtig in mijn formulering, want ik heb het blad zelf nog niet gezien. Het persbericht zegt “Het belangrijkste ingrediënt van Foodies is het enthousiasme om alles over ons eten te weten te komen.”. Dat belooft in elk geval veel goeds. En jij, heb je het blad al gelezen? En wat vind je ervan?

Foodies ligt nu in de winkels. Het eerste nummer zal 3,95 euro kosten, daarna 4,95 eur. Maandelijks wordt het uitgebracht door F&L Automotive Publications, die ook Eten & Genieten uitgeeft.

Lees ook:Nieuw: glossy over bier
Lees ook:Herman den Blijker zoekt deelnemers nieuw tv-programma
Lees ook:Nooit meer huilen om een ui
Lees ook:Nu ook Nederlandse culibladen op iPad
Lees ook:Een jaar lang werken aan kerstmenu

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Foodies: nieuw kooktijdschrift

  1. Anja

    Ik weet niet of het persbericht het heeft vermeld, maar Foodies is de nieuwe naam van het magazine Appetito. Deze info is ook te lezen op de site van Appetito. De look en feel van Foodies is gelijk aan het terziele gegane Appetito. Het heeft niet het niveau van delicious. en Elle eten bijvoorbeeld. Inhoud qua reportages mwah en vraag me soms af of de recepten niet zo vertaald zijn uit het Duits aangezien de uitgeverij in Duitse handen is wat zich ook begeeft op de markt van culinaire magazines.

      /   Reply  / 
  2. Edith Dourleijn

    Inderdaad, Anja, Appetito is nu ter ziele en daar is Foodies voor in de plaats gekomen. Is er volgens jou verschil tussen deze twee bladen?

      /   Reply  / 
  3. Anja

    Qua layout en inhoud is Foodies niet ingrijpend veranderd ten opzichte van Appetito. Terwijl dat wel het geval was tussen Tip en Delicious. Enige wat nieuw is zijn de recepten van Mathijs Vrieze en de moestuin tips van ene boer Koekoek en het is de bedoeling dat Foodies maandelijks wordt uitgegeven, terwijl Appetito om de 2-maanden verscheen. Zelf denk ik, na het lezen van Foodies, dat het niet echt een hit gaat worden tussen alle andere culi magazines.

      /   Reply  / 
  4. Pingback: Kennismaken met Foodies Magazine | Algemeen

  5. Karin

    Ik heb het blad ook gekocht en ben er niet echt enthousiast van. De eerste paar pagina’s vind ik wel leuk, maar met de rest was ik zo klaar.

      /   Reply  / 
  6. Berti

    Ik ken appetito niet dus ik kan daar niets over zeggen maar ikzelf ben wel te spreken over Foodies en vind dat ze een kans moeten krijgen. Met name “meer over de herkomst van ons eten te weten komen” en de onderschrijving van biologisch, ook heel maakbare recepten. In Delicious mis ik toch dingen zoals deze, wordt nogal veel met niet seizoensprodukten gewerkt.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>