NRC bezuinigt op kookrubriek

Een opvallend bericht stond afgelopen maandag in de Volkskrant: het NRC Handelsblad gaat bezuiningen op haar kookrubriek. Dit vertelde Anne Scheepmaker, één van de vier freelancers die deze rubriek vult, aan Jean-Pierre Geelen van de Volkskrant.

 

De kookrubriek in NRC
In deze rubriek verschijnt iedere dag een ander recept, vaak ingeleid over een van de ingredienten of de gebruikte technieken in het recept of soms over de voorkeur van de schrijfster voor dit recept. Minstens drie bundels verschenen er vol recepten en informatie. Maar nu is het doek gevallen voor Anne Scheepmaker, Florine Boucher, Annelène van Eijndhoven en Kim Maclean.

Bezuinigingen
De mediapagina waarop de kookrubriek stond, wordt ingekort vanwege bezuinigingen. De vier freelancers worden aan de kant gezet. Vaste krachten zoals Marjoleine de Vos, Janneke Vreugdenhil (die al dagelijks kookt in nrc-next) en Menno Steketee zullen in het vervolg over eten en drinken schrijven in de NRC.

Bron: Volkskrant

Lees ook:En de Champagneshaker is gewonnen door …
Lees ook:Koken.blog in de Volkskrant!
Lees ook:Kookboek Tutto Risotto
Lees ook:Recept Geroosterde sla
Lees ook:Chez Adriaan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>