Win een Champagneshaker [prijsvraag]

Tja, lijnen en dieëten, ik besteed er hier op koken.blog.nl nooit zoveel aandacht aan. Daar zijn mijn collega’s van dieet.blog.nl voor. Maar nu liggen er een paar prachtig vormgegeven kookboeken met intrigrende titels naast me. Daar ga ik de komende dagen maar eens induiken.

Maar wel met jullie hulp. Bij één van de boeken kreeg ik namelijk ook een Champagneshaker.  Om cadeau te doen. Hiernaast zie je ‘m op de foto.

De shaker is bedoeld om een Champagneshake te maken, die past in het DivaDieet. Daarover later vandaag meer.

Hoe kan je de Champagneshaker winnen?
Heel simpel. Vertel me hieronder jouw meest slanke recept. Gewoon, wat eet je op het moment dat je spijkerbroek wat strak begint te zitten en je even een dagje op wilt letten. Dus ik wil niets weten van een compleet dieet, nee, gewoon een lekker smakelijk slank recept. En alleen een paar blaadjes sla tellen niet!

Volgende week dinsdag rond deze tijd maak ik bekend wie de shaker en het kookboek Het Divadieet opgestuurd krijgt.

Lees ook:En de Champagneshaker is gewonnen door …
Lees ook:Het Diva dieet
Lees ook:Nieuw uit Japan: val af met bananen!
Lees ook:Kookboek Spatels en Stiletto’s
Lees ook:Gezond eten gewoon doen

15 Reacties // Reageer

15 thoughts on “Win een Champagneshaker [prijsvraag]

  1. Ursula

    Geroosterde paprika’s – tomaten- wortelsoep

    Rooster 6 grote paprika’s en ontvel ze na het roosteren. Kook in een pan ongeveer 1 liter water met 2 bouillonblokjes. Voeg de ontvelde geroosterde paprika’s, 2 blikjes gepelde tomaten, 2 grote (geschild en in blokjes gesneden) winterpeen en 2 gesneden uien toe. Goed door laten koken. Het geheek pureren met een staafmixer. Lekker met een snee rogge- of donker volkorenbrood besmeerd met humus wat bieslook en alfalfa.
    De volgende dag is de soep ook goed als pastasaus met lekker veel kaas!

      /   Reply  / 
  2. Jose

    Dan eet ik zo weinig mogelijk, ik heb dan een ‘ziekenhuisdagje”
    Ontbij geroosterde boterham met koffie, lunch, magere yoghurt met een appel, avond eten, opkikkertje, sla en een geroosterde boterham.

      /   Reply  / 
  3. Annemieke

    Thaise noedelsoep.
    Een biokip in de pan met water, stengel sereh (kneuzen) djerekpoeroet blaadjes en ui, teen knoflook, selderij, laurier (thaise), kruidnagel, lekker lang laten trekken . Na een uur of drie vlees van kip plukken en in de soep doen, rijstnoedels erbij, peultjes, champignons, paksoi, spaanse peper (fijngesneden) tauge etc etc. De groente er kort in blijven ze lekker knapperig. Het vult prima en is heerlijk mager!!

      /   Reply  / 
  4. Anja

    Lekker een appeltje in partjes snijden; op een ontbijtbordje schikken; bestrooien met een beetje kaneel en dan 1 minuut in de magnetron! Heerlijk!! Lijkt wel of je een stukje appeltaart eet, maar het is maar 50 call.

      /   Reply  / 
  5. Marjan

    Bietensalade met tonijn.
    Een potje bietje (klein snijden) en mengen met een klein gesneden ui. Toevoegen lepel mayonaise, peper en zout en een blikje tonijn, uitgelekt.
    Alles goed mengen. Een uurtje in de koelkast en je hebt een heerlijke maaltijd. Zonder tonijn ook prima te gebruiken als lunch of bij de avondmaaltijd

      /   Reply  / 
  6. Roxyfloxsy

    Gebakken paddestoelen met veel knoflook, tijm, sjalotje en heel veel garnalen en inktvis!!!
    Mager, vult goed en zo lekker!

      /   Reply  / 
  7. Anne-Riet de Boer

    dit is mijn maaltijdsalade, slank, vol voedingsvezels, rijk van smaak, laat de aardappels weg als je hem ook echt koolhydraatarm wilt hebben.Winterse salade met bietjes, witlof en aardappelen;

    2 personen, biologische groenten
    2 geroosterde bieten
    2 struikjes witlof
    12 krielaardappelen of 2 à 3 gewone aardappelen
    1 eetlepel pompoenpitten
    2 eetlepels gehakte gemengde ongezouten noten
    50 gr. zachte geitenkaas
    1 koffielepel karwijzaad
    ½ theelepel gedroogde spaanse pepervlokken
    Zeezout
    Hazelnootolie
    Balsamico azijn
    Basilicum

    Rooster de bieten in de oven, kook de aardappelen zachtjes gaar en snijd zonodig in blokjes. Rooster de gehakte noten, als ze gaan geuren de pompoenpitten en karwij even mee roosteren tot de pitten gaan springen. Blussen met de olie, ruim zeezout en de balsamico. De warme dressing meteen over de aardappels gieten en luchtig mengen. Snijd de bietjes in blokjes en verwarm ze met de Spaanse pepervlokken en voeg als ze warm zijn toe aan de aardappels. De witlof grof snijden en op hoog vuur in wat olie roerbakken. Een beetje gembersiroop of honig toevoegen en even laten caramelliseren. Dan luchtig vermengen met de rest van de salade. Geitenkaas verbrokkelen en basilicum erover scheuren.

      /   Reply  / 
  8. Anne-Riet de Boer

    Rode koolsalade
    Snijdt een kwart rode kool ( biologisch) ragfijn of gebruik de keukenmachine.
    Voeg toe: 1 koffielepel even in een hete koekenpan geroosterde komijnzaadjes , het sap van 1 sinaasappel, 2 eetlepels hazelnoot –of walnootolie, peper en wat zout , 1 koffielepel gembersiroop, de zaden uit een halve granaatappel, 1 in stukjes gesneden sinaasappel, 3 dadels in smalle reepjes, 1 eetlepel kappertjes, liefst die in zout. ( wel goed afspoelen). Ook 2 eetlepels geroosterde en gehakte pecannoten (=facultatief) Laat liefst een paar uur intrekken. Op het laatst 60 gram friese nagelkaas of geitenkaas met fenegriek in kleine blokjes toevoegen. En een handje rucola.
    Met een preisoepje vooraf een volledige maaltijd.

      /   Reply  / 
  9. Annemieke

    een ovenschotel met wintergroenten

    1pers:
    250gr pompoen in blokjes
    100/150gr aardappel in blokjes
    halve rode paprika in blokjes
    halve aubergine in blokjes
    1 rode ui in partjes
    20 gr parmezaan of gruyere
    paar walnoten
    handje rucola, verse rozemarijn

    meng de aardappel en pompoen met olijfolie, zout en peper en zet het 25 min in de oven op 200C. ondertussen de andere groente snijden. Na 25min de ui, paprika, aubergine en rozemarijn toevoegen en geheel goed omscheppen. Zet het nog 20 min in de oven op 200C. Vlak voor serveren kaas in kleine stukjes en gehakte nootjes en rucola erdoor scheppen.

    Echt heel lekker!
    Voor niet vegetariers kan je er nog wat gebakken magere spekreepjes doorheen mengen.

      /   Reply  / 
  10. Raya

    Oosterse rundvleessalade voor 2 personen
    Meng 100 gram waterkersblaadjes, idem jonge spinazie mer 1 in fijne halve ringen gesneden kleine rode ui en 1/2 rode puntpaprika in flinterdunne reepjes gesneden.
    Roer dressing van 1 el sesamolie, 1 el Kikkoman sojasaus, geraspte schil en saap van1 limoentje, 1 tl honing en heel fijn gehakte rode peper. Ik gebruik een halve, minder of meer kan ook.
    Snijd 200 g gebraden rosbief – laat vers afsnijden in 2-4 plakken! In reepjes.
    Hussel alles door elkaar en sveere direct.

    Lijn-eten gaat voor mij over smaak smaak en nog eens smaak.

      /   Reply  / 
  11. Pingback: Recept zalm met sinaasappel en papilotte | Koken

  12. Amanda

    Couscoussalade!

    Biologische couscous uit het pak in een schaal. Kokend water erop. Goede olijfolie erover en met vork losroeren.
    Daar doorheen: rucola, avocado in blokjes, cherrytomaatjes en geroosterde pijnboompitjes. Hmmmmmmmmm! Dat is geen straf!

      /   Reply  / 
  13. joke boon

    Slanke Club

    Twee grove volkoren of meergranen boterhammen toasten. 4 plakjes runderookvlees zachtjes uitbakken in een met olie ingevette pan. Boterhammen aan een zijde besmeren met honingmosterd, plakjes dun gesneden tomaat erop, vers gemalen peper erover malen en de uitgebakken rookvlees plakjes er op schikken. Dan de met mosterd besmeerde kant er op en schuin doorsnijden.

      /   Reply  / 
  14. Anne-Riet de Boer

    Venkelsoep ‘Marseille’
    2 venkelknollen
    1 ui
    2 tenen knoflook
    2 stengels bleekselderij
    1 winterwortel
    Plukje saffraan
    2 laurierbladen
    2 tomaten
    Takjes peterselie of stuk peterseliewortel
    Stukje schil van sinaasappel
    Scampi’s voor 4 personen
    Trek een bouillon van de ingrediënten. Zet op met 2 liter water en wat zout, blaadje salie en takje thijm. Gebruik van de venkel alleen de ‘vingers’ en bewaar de knollen voor de soep.
    Bewaar 1 liter bouillon en bewaar de rest in de koelkast of vries in voor later.
    Desoep:
    Fruit de in smalle repen gesneden venkel in wat roomboter en olijfolie. Kook ze gaar in de bouillon in 30 minuten. Voeg 2 visbouillontabletten toe. Pureer de gare venkel en maak de soep af met zout, peper, sinaasappelrasp, citroensap en wat crème fraiche of mascarpone.
    Wok de scampi’s met wat gedroogde spaanse peper op hoog vuur. Blus met Nouilly Prat.
    Dien soep gloeiend heet op samen met de warme scampi’s. Geef er partjes citroen bij.

      /   Reply  / 
  15. Brenda

    Ik maak een lekkere maaltijdsalade.(Vandaag ook, want m’n spijkerbroek zit weer veel en veel te strak.) Dit gaat erin:

    1 krop sla (maakt niet uit welke,maar eikenblad is vind ik het lekkerst)
    1 paprika
    1 halve komkommer
    1 geroosterde kipfilet in stukjes gesneden en lekker gekruid met gyroskruiden
    1 ui, gesnipperd
    een paar aardappels, gekookt en in blokjes
    Een beetje honing-mosterd dressing.

    Heerlijk, en goed voor die spijkerbroek

      /   Reply  / 
  16. Joytjej

    Ik eet dan slabladeren besmeerd met filet american en plakjes augurk en dan oprollen tot een tortilla, heerlijk als lunch. Slank en makkelijk mee te nemen :)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>