Het Diva dieet

Hoe doen diva’s het toch? Een superleven leiden en tegelijk slank blijven? (De enige echte Nederlandse diva Karin Bloemen zien we voor het gemak maar even over het hoofd, we kijken internationaal nu.)  Dorien Goertzen en Melanie Wisse zochten het uit en schreven Het Diva Dieet. Na een uitgebreid verhaal over mislukte eerdere dieëten weten de dames nu waar ze het zoeken moeten.

Hun conclusie: “Het geheim van de slanke lijn zit ‘m niet alleen in wát je eet, maar ook hóe je eet…”. Waarheid als een koe, nietwaar?

Het komt er in het kort op  neer dat je alles kunt eten als je maar op een paar dingen let. Eet niet te veel. Eet met aandacht. En kook je maaltijden met aandacht. En van dat laatste werd ik wel blij. Geen kant-en-klare toestand van shakes, of lightproducten waarvam alleen Unilever beter wordt. Nee, gewoon de keuken in  en zelf je maaltijden bereiden, zoals deze garnalenrisotto met doperwten.

Franse slag
Inspiraties doen de zelfbenoemde diva’s op in Frankrijk, waar alle vrouwen toch zo slank lijken. En die eten immers ook vet, koolhydraten, drinken wijn en doen alles wat niet goed voor de lijn, maar wel je humeur is. Dus zorg voor smakelijke gerechten, met niet al te veel vlees en geniet aan een mooi gedekte tafel. En eet niet te veel!

Na deze aanwijzingen volgt nog een uitgebreide lijst met tips en hoe om te gaan met verschillende producten die je op je pad tegen kunt komen. Champagne is een drankje een diva waardig, en bevat nog weinig calorieën ook, vet mag, en zoetigheden eet je alleen op bijzondere momenten.

Knollensoep of croissant?
Is het alleen echt nodig om het divadieet te beginnen met een weekend waarin je alleen maar knolselderijsoep mag? Het is een heerlijke soep, daar hoor je mij niet over, maar om deze nu alleen maar te eten in 3 van de 4 maaltijden… Maar gelukkig, het weekend er op staat er gewoon weer croissant op tafel en mag je ‘s avonds een stuk appeltaart.

boek: Dorien Goertzen & Melanie Wisse - Het Diva dieet - Scriptum – isbn: 9789055947805
te koop in de koken.blog-shop

Meer kookboeken vind je in de rubriek Kookboeken.

Lees ook:Recept Garnalenrisotto met doperwten
Lees ook:Nigella Lawson in College Tour
Lees ook:Kant-en-klare stamppotten zijn te zout en te vet
Lees ook:6 en 7 juni Lekker naar de biologische boer
Lees ook:Veel Luwe: het Veluwse streekprodukt

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Het Diva dieet

  1. Nans

    Wat leuk om te lezen over dat Diva dieet. Ben zelf een enthousiast promotor van gezond én lekker met een matige hoeveelheid vlees. Leuk dat dit boek een dergelijke gezonde lifestyle promoot. Ben er heilig van overtuigd dat je redelijk slank ( nooit overdrijven ) kunt zijn en blijven zonder allemaal vieze afslankdrankjes en sapdieëten.

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Recept zalm met sinaasappel en papilotte | Koken

  3. Pingback: En de Champagneshaker is gewonnen door … | Koken

  4. Gids

    Hallo
    leuke artikel.
    Voor de mensen die een ander dieet wensen.
    Bekijk dan zeker dit dieet : Het koolsoepdieet
    Of eventuele andere diëten

      /   Reply  / 
  5. Edith Dourleijn Auteur

    Dat dieet lijkt me geen aanbeveling waard, meneer of mevrouw Gids. Dat is, zoals er ook staat, een crash-dieet, en ook nog eens een zeer eentonig dieet. Vreselijk!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>