Kookboek Spatels en Stiletto’s

De spatels uit de titel snapte ik wel, maar over de stiletto’s moest ik even nadenken. Want waarom zou je op onmenselijk hoge hakken in de keuken gaan staan? Schrijfster Ravinder Bhogal zou het graag doen. Want Spatels en Stiletto's is wel een kookboek. Een zogenaamd lifestylekookboek, of beter een moodfoodcookingbook, dat recepten biedt bij de situatie waarin jij je bevindt.

 Dus voor snelle lunches voor op je werk, voor bij een tv-avondje voor 1, of juist voor dat intieme dinertje.

Recepten ingedeeld naar mood
En zo zijn er nog 9 andere hoofdstukken waarin recepten zijn gesorteerd op mood.  Troostvoedsel, of juist lichte gerechten voor als je spijkerbroek wat strak zit of juist gerechtjes voor een feestje of voor als de maand nog wat langer duurt dan je portomonnee zegt. En met de recepten met brood en andere koolhydraten laat Ravinder Bhogal zien dat je gewoon moet genieten van eten en niet alle hypes achterna moet lopen. Eigenlijk is dit kookboek een beetje zoals we al kennen van de Nederlandse kookboekenserie Hoge hakken in de keuken, maar dan anders.

Spatels en Stiletto's is het debuutkookboek van Ravinder Bhogal, die het ver schopte in Gordon Ramsays tv-programma The F Word. En ze houdt van dure hoge hakken, die dan ook af en toe een plaatsje in het kookboek krijgen. Gelukkig, vind ik, gaat het het meest om koken en de recepten. En daar zitten een aantal heel leuke bij. Zoals het idee om radijsjes met honing te roosteren in de oven, de lamsbout met pikante yoghurt-kruidenkorst, de gebraden worstjes met sjalottensaus of de sint-jakobsschelpen met champagnesaus. Maar binnenkort ga ik de pasta met boerenkoolpesto uitproberen. En in Engeland geldt: boerenkool is de nieuwe spinazie, als het aan Ravinder Bhogal ligt. En ook het andere recept met boerenkool in Spatels en Stiletto's lijkt me het uitproberen waard.

Kortom, Spatels en Stiletto's is een heerlijk kookboek om lekker lui op de bank in te bladeren. Koptje thee en wat lekkers ernaast en je bent wel even onder de pannen.

boek: Spatels en stiletto’s – Ravinder Bhogal – Inmerc – isbn: 9789021549019
te koop in de koken.blog-shop

Meer kookboeken vind je in de rubriek Kookboeken.

Lees ook:Recept Pasta met boerenkoolpesto
Lees ook:Recept: pasta met boerenkoolpesto
Lees ook:Op hoge hakken genieten van radijsjes met kruidenzout
Lees ook:Hoge hakken, lekker vega
Lees ook:Recept Tajine met zoete aardappel en kikkererwten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>