Veel politie bij barbecue Tweede Kamer

Zoals ieder jaar sloten de Kamerleden ook dit parlementaire jaar af met een gezamenlijke Binnenhof-barbecue. Maar er was ook een vegetarische barbecue als protest, waar weer slachters en uitbeners kwamen opdraven, terwijl de organisator van de ‘gewone’ barbecue niet op zijn eigen feestje mocht komen. Ook de politie kwam er tot twee keer toe aan te pas.  Ik zou zeggen: 

Vegetarische Buitenhof barbecue
Net zo traditie als de Binnenhof-barbecue is de Buitenhof-Barbecue, die Wakker Dier, de Vegetariërsbond en Milieudefensie gezamenlijk op dezelfde dag organiseren. Uit protest tegen de ‘gewone’ barbecue die de kamerleden traditiegetrouw door het Produktschap Vlees, Vee en Eieren wordt aangeboden. Een aantal kamerleden zou de voorkeur hebben gegeven aan de vegetarische barbecue, aldus dit bericht.

Partij voor de Dieren haalt de politie erbij
Intussen was er ook vanuit de fractiekamers protest tegen de Binnenhof-Barbecue. De kamers van de Partij voor de Dieren van Marianne Thieme liggen boven Nieuwspoort, en daar drongen de geuren van vlees naar binnen. Dierengeluiden en balonnen met koeien, varkens en de tekst ‘boe’ stegen dan op hun beurt op uit de werkkamers van deze politieke partij. De partij eindigde hun feestje met een aanklacht bij de politie tegen de manager van Nieuwspoort, vanwege “geweld bij het onklaar maken van de geluidsapparatuur van de partij”, aldus dit bericht.

Protest van uitbeners en slachters
En tegelijkertijd met de twee barbecues en de ballonnenactie, demonstreerden zo’n 250 slachters en uitbeners voor een betere CAO. Uitbeners krijgen te weinig betaald en moeten ook nog hun eigen reiskosten betalen, en dus organiseerde vakbond FNV een demonstratie, staat hier. De politie moest er aan te pas om de demonstranten weg te houden bij de Binnenhof-barbecue, zegt weer dit bericht. Dus wellicht hebben ze er een leuk feestje bij de vegetarische Buitenhof-barbecue van gemaakt?

Organisatie bij eigen barbecue geweigerd
Maar ook de deurwachters van Nieuwspoort stonden hun mannetje. Toen vice-voorzitter John Klijn van het Productschap Vlees, Vee en Eieren, nota bene de organisator van de barbecue!, naar binnen wilde, werd hij geweigerd. Zijn kleding, een oranje actieshirt, was hiervoor de reden. Pas toen een collega van de vakbond FNV, die weer de staking had georganiseerd, hem een wit overhemd aanbod, mocht John Klijn naar binnen, wist Meat&Meal te vertellen.

————————————————————————————————–

Lees ook:Vegetarisch barbecueën
Lees ook:Recept Ananas met rumboter van de barbecue
Lees ook:Op de barbecue
Lees ook:Barbecueën en grillen op houtskool en briketten
Lees ook:Marineren van vlees helpt tegen kanker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>