Vegetarisch barbecueën

Vegetarisch barbecueën, het is volgens sommigen als vloeken in de kerk. Ik ben het niet met deze mensen eens, want ook groenten worden lekkerder als je ze grilt, en waarom zou je ze dan alleen maar een bijrol naast de barbecue geven? Erop dus! En wat dacht je van het zelf maken van brood en tosti’s op de barbecue, en toetjes!? Het is eigenlijk veel creatiever dan er alleen maar een stukje vlees op knallen.

Ook voor mannen, ja!

In het kookboek Vegetarisch barbecueën gaat Steven Raichlen in op alle ins en outs ervan. We kennen de beste man al van de dikke pil Culinair barbecueën, dus daarmee maakt hij al een goede start. In dat boek zocht hij al alle culinaire grenzen van het barbecueen op, en gaat daar met Vegetarisch barbecueën nog eens overheen. Foliepakketjes, groenten rechtstreeks op de grill, knollen en aardappelen in de as, paddestoelen en zelfs sla (!) en kaas kunnen op het rooster worden gelegd. Maar ook tosti’s, pizza’s, en allerlei belegde broodjes kunnen erop. En de barbecue met deksel kan ook gebruikt worden om creme brulee bijvoorbeeld te maken. Waarom zou je nog een oven nemen?

In Vegetarisch barbecueën worden natuurlijk ook de bijgerechten niet vergeten, maar er is nu geen enkel excuus meer om vegetariërs bij je barbecue weg te houden! Later een recept.

boek: Vegetarisch barbecueën – Steven Raichlen – Karakter – isbn: 9789061129981 – te koop bij bruna

—-

Lees ook:Recept Tomaten van de barbecue
Lees ook:Culinair barbecueen
Lees ook:Planet BBQ
Lees ook:Recept Barbecue: in Mojo gemarineerde varkenshaas
Lees ook:Recept Sint-jakobsschelpen in bacon van de bbq

1 Reacties // Reageer

One thought on “Vegetarisch barbecueën

  1. Pingback: Recept Tomaten van de barbecue | Koken

  2. Pingback: Kookboeken met … | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>