Ben jij de beste biologische kok van Nederland?

Als je denkt dat jij dat bent, die beste biologische kok van Nederland, dan moet je snel zijn. EkoPlaza, de grote biologische winkelketen organiseert samen met 24Kitchen een kookwedstrijd. Voor 3 maart moet je je beste biologische recept insturen via Facebook of de website van EkoPlaza. De 4 personen met de leukste recepten worden uitgenodigd om deze op tv tegen elkaar te koken. Inzet: een jaar gratis shoppen bij EkoPlaza.

En?  

Doe jij mee om de opening van de 50ste EkoPlaza-supermarkt mee te vieren?

Veel
Directeur Erik Does verwacht veel inzendingen voor de wedstrijd. “Steeds meer mensen kiezen voor biologisch. Niet alleen voor de smaak, maar ook omdat zij zeker willen weten dat hun eten op een eerlijke en duurzame manier in de supermarkt terechtkomt. Bovendien werken de top chefs van Nederland ook alleen nog maar met biologische producten: het bewijs dat biologisch een smaakvolle keuze is. Nu is het de beurt aan de hobbykoks om dit ook te bewijzen!”, aldus Erik Does in het persbericht.

Meedoen?
Kook je zelden met biologische producten, dan no worries. Veel van de jou bekende ingrediënten zijn er tegenwoordig ook in biologische variant. Gewoon je favoriete recept insturen dus. En wie weet win jij wel, en gaat er een heel nieuwe wereld voor je open! Je recept insturen kan via www.facebook.com/ekoplaza en www.ekoplaza.nl. En win je niet, dan kan je recept altijd nog in een kookboek verschijnen. Immers, de 50 beste recepten worden gebundeld in een EkoPlaza-kookboek, dat zowel online als in print gepubliceerd zal worden.

Lees ook:Wetenschapper bedreigd om bevindingen over biologische voeding
Lees ook:WINACTIE: Mysterybag Dag van de Duurzaamheid
Lees ook:Eerlijke kans voor biologische bananen
Lees ook:Biologisch voor sterrenkoks
Lees ook:Vanmiddag nieuw tv-programma over koken: Puur Smaak

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Ben jij de beste biologische kok van Nederland?

  1. De Bon Vivant

    Leuk initiatief. Wij zijn sinds aan jaar actief met het serveren van biologische producten in ons restaurant. Erg belangrijk om zorgvuldig met de wereld om te gaan….

      /   Reply  / 
  2. Fleur

    Zelf ben ik kok in een biologisch restaurant geweest en probeer ik ook altijd zo gezond mogelijk te koken. Biologisch is ook gewoon lekkerder. Ik denk dat het in tijden dat je niet eens meer normaal de ingrediënten van een etiket hardop kan uitspreken, het extra belangrijk is om te letten op je voeding.
    Goed initiatief dus dit! Zelf probeer ik ook zoveel mogelijk mijn kennis te delen, want samen kunnen we meer dan alleen! Groetjes, Fleur.

      /   Reply  / 
    1. Edith Dourleijn Auteur

      Dank voor je reactie Fleur. Ik ben het helemaal met je eens: koken met gewoen ingrediënten (die bij voorkeur niet verpakt zijn), dat is het allerlekkerste. En allerleukste!

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>