WINACTIE: Mysterybag Dag van de Duurzaamheid

mysterybag

Vandaag worden tijdens de Dag van de Duurzaamheid Mysterybags uitgedeeld op 4 centrale plekken in Nederland. Geen tijd of kans om een Mysterybag te scoren? Niet getreurd, want koken.blog verloot maar liefst 20 bags! En er is ook een waanzinnige reis naar een bestemming in Zuid-Europa te winnen.
.

Wil je ook kans maken op een van de 20 Mysterybags? Laat ons dan weten van welk product je altijd de biologische of Fair Trade-versie gebruikt en waarom. Vind je bijvoorbeeld biologisch vlees echt lekkerder of let je vooral bij chocolade op de herkomst en productie-omstandigheden? Laat het ons weten via een van onderstaande kanalen;

* Vertel het hieronder bij de reacties.
* Like onze Facebook-pagina en vertel het daar.
* Tweet het ovv @kokenblog

Let op: meedoen kan tot zondagavond 13 oktober!

Wil jij op reis naar Zuid-Europa?
Wil je kans maken op die waanzinnige reis naar een bestemming in Zuid-Europa? Post dan je mooiste, meest sfeervolle foto met een heerlijk plantaardig recept en gezellige vrienden op www.facebook.com/plantaardag. Vermeld daarbij ook het recept en tag de vrienden met wie jij op reis wilt. Vergeet niet te vermelden waarom jij vindt dat jullie deze reis moeten winnen! De jury kiest de meest creatieve en originele reden uit op 30 november 2013 als winnaar van de reis. Dus wie weet ga jij wel de natuur in met jouw drie beste vrienden!

——————————————————————————————————

Lees ook:2000 PlantAardage mysterybags
Lees ook:Win kookboek Kookschool Stomen
Lees ook:Win het kookboek Bier op het menu!
Lees ook:WINACTIE: Keukendagboek van Nigel Slater
Lees ook:Koken met de kinderkok – WINACTIE

23 Reacties // Reageer

23 thoughts on “WINACTIE: Mysterybag Dag van de Duurzaamheid

  1. christien

    Wij bestellen elk half jaar een biologisch rundvleespakket omdat het veel lekkerder is en een beter gevoel geeft. En uit principe geen plofkip.

      /   Reply  / 
  2. Signe

    Er gaan zoveel calorieën door de maag. Om het schuldgevoel enigszins te compenseren, daarom juist chocolade van Original Beans. Niet alleen zorgen zij voor heerlijke chocolade van echte cacao. Ze helpen ook mee bij het opnieuw aanplanten van het regenwoud.

      /   Reply  / 
  3. Dieuwke

    Ik probeer steeds bewuster producten te kopen, omdat ik de arbeidsomstandigheden en het loon van de werknemers schrijnend vind. Ik ben begonnen met fairtrade chocolade te kopen en wil het steeds meer uit gaan breiden.

      /   Reply  / 
  4. Angeline

    Ik gebruik altijd fairtrade koffie.
    Hopelijk is mijn ietsiepietsie steentje wat ik bijdraag aan een betere samenleving met heel veel volgers samen een grotere steen.

      /   Reply  / 
  5. Mirthe

    Fair Trade hagelslag (puur) is hier altijd in huis. Super goed idee dat de duizenden aangesloten boeren toegang tot extra voorzieningen als waterputten, sanitair en landbouwvoorlichting hebben. EN daarbij ook nog eens de lekkerste hagelslag!

      /   Reply  / 
  6. Elsa

    Wat een vrolijke tas om de boodschappen in te doen. Het grootste deel van mijn voorraad, inhoud van de koelkast is biologisch. Niet alleen omdat ik het lekkerder vind maar ook omdat onze natuur dit verdiend.

      /   Reply  / 
  7. Annemiek

    Zoveel mogelijk biologisch, bij bv Ekoplaza of Gooody Foood vandaan. Het vlees en kip online bij een biologische leverancier, en daarnaast streekproducten.
    Ik wil weten wat ik koop en bij wie en de smaak is beter.

      /   Reply  / 
  8. Antoinet

    Wat een leuke tas!
    Ik gebruik zoveel mogelijk biologisch. En als je niet iedere dag vlees eet is dat ook prima te betalen. En het smaakt zoveel lekkerder.

      /   Reply  / 
  9. Nancy

    Ik eet altijd graag de fairtrade bananen en chocolade ik vind deze producten erg lekker en de smaak wordt nog lekkerder door het ook van een eerlijke handel is en dat geeft mij een heel erg tevreden en fijn gevoel.

      /   Reply  / 
  10. Michelle

    Zelf ben ik vegetariër, maar voor mijn familie koop ik altijd biologische vleesproducten. Als een koffie-liefhebber, kan ik niet anders dan Fairtrade-koffie te kopen. Het geeft me een goed gevoel om te weten dat koffieboeren in een ander land een eerlijk bedrag voor hun oogst krijgen!

      /   Reply  / 
  11. amanda.gijsberts

    Mijn moeder heeft me milieubewust opgevoed dus ik doe alles om zo min mogelijk afval na te laten of energie te besparen etcetera

      /   Reply  / 
  12. Diny Gijsberts

    Ik geef het goede voorbeeld van milieubewust omgaan met o.a. voedsel-energie etcetera door aan mijn kinderen

      /   Reply  / 
  13. Harmke

    Ik koop mijn groente en fruit biologisch en probeer verder veel dingen fairtrade te kopen (zoals hagelslag). Daarnaast eten we vegetarisch en proberen we daarbij ook verantwoorde keuzes te maken.

    Klinkt spannend…mysterie bag

      /   Reply  / 
  14. k v kammen

    Ik koop heel veel fairtrade maar vooral fairtrade wijn is een echte aanrader.. je proeft dat het met liefde is gemaakt!

      /   Reply  / 
  15. natasja kroneman

    ik koop als het kan alles fairtrade, ik vind het idee erachter vele malen mooier en produkten smaken me beter omdat ik er een goed gevoel bij heb. kleine moeite en een groot plezier

      /   Reply  / 
  16. Leonie

    Ik probeer zoveel mogelijk fairtrade te kopen, ik vind eigenlijk dat fairtrade ‘de norm’ zou moeten zijn, maar dat is het helaas niet.
    Een product wat ik echt alleen fairtrade koop is chocolade. Dit is een luxeproduct en ik vind niet dat een ander moet lijden onder mijn luxe. Bovendien smaakt fairtrade chocolade ook nog eens veel lekkerder! :)

      /   Reply  / 
  17. Leonie

    Ik had al gereageerd, maar zie ineens mijn reactie niet meer.. Mijn excuses als hij er straks ineens 2 keer staat.

    Ik probeer zoveel mogelijk producten fair trade te kopen, ik vind dat dit eigenlijk ‘de norm’ zou moeten zijn. Helaas is dit niet zo. Chocolade is een product wat ik echt alleen maar fairtrade koop. Chocolade is een luxeproduct en ik vind niet dat iemand anders moet lijden onder mijn luxe. Bovendien smaakt fairtrade chocolade veel lekkerder! :)

      /   Reply  / 
  18. Suzanne

    Ik hou van chocolade, helaas zit er vaak héél veel suiker in. Biologische of fair trade chocolade heeft veel puurdere varianten en is daarom wél geschikt voor mij (ik kan niet goed tegen suiker). Beter voor mij, en beter voor de wereld :)

      /   Reply  / 
  19. Marit

    Vlees,want een plofkip komt er hier niet in
    De smaak is sowieso veel beter

      /   Reply  / 
  20. marieke

    bij ons wordt niet zoveel koffie gedronken, daarom betalen we gewoon wat meer voor koffie en hebben we altijd de fairtrade versie.

      /   Reply  / 
  21. Anita te Gussinklo

    Voor mijn man koop ik altijd de koffiepads van Fair Trade/ Max Havelaar
    Deze zijn (h)eerlijk van smaak, het heeft een volle smaak en een lekker schuimend laagje en het geeft mij ook een goed gevoel om deze koffie te kopen.

      /   Reply  / 
  22. Anne

    Koffie, thee, chocola, etc etc. Fair trade, dan koop ik wel sneller iets dat ik niet persé nodig heb.

      /   Reply  / 
  23. Suus

    Fair Trade koffie, thee en chocola, en alweer sinds een tijd alleen de biologische variant hiervan. Zalig en zonder ‘bittere’ nasmaak.
    Ik eet 1 a 2 x per maand biologisch vlees van een kleine leverancier die niet samen werkt met grote slachterijen. Ook zuivel koop ik van kleinere, biologische bedrijven. Daarnaast gebruik ik dagelijks sojaproducten, havermelk, etc. Kortom, dierenleed, milieu en niet efficiënt benutten van voeding (veeteelt) spelen een rol bij de dagelijkse boodschappen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>