Biologisch voor sterrenkoks

Twee procent van de gewone burgers doet het en maar liefst 2 op 3 koks van Nederlandse sterrenrestaurants: koken met biologische producten.
Het radioprogramma Vroege Vogels deed een onderzoekje onder de 83 restaurants met 1 of meer Michelinsterren. En uit dat onderzoek blijkt dat de koks vooral voor biologisch kiezen vanwege de smaak, en niet uit milieuoverwegingen.

Cijfers
Tweederde van de sterrenkoks zegt regelmatig gebruikt te maken van biologische producten. Bijna 21 van de 83 koks zegt zelfs bijna altijd gebruik te maken van biologische producten. Alleen in het restaurant Yamazato in het Okura Hotel in Amsterdam wordt nooit gebruik gemaakt van biologische producten.

Smaak en kwaliteit
Kwaliteit staat voorop en dat vinden de koks vooral in biologische producten. Deze producten mogen op ‘natuurlijke’  wijze groeien en in hun normale tempo. Extra kunstmest en extra licht (zoals in kassen) worden voor deze producten niet gebruikt. En dat proef je, aldus de koks. Martin Kruithof van de Lindenhof zegt: “Hetzelfde zie je bij vlees. Als dieren een goed leven hebben gehad, dan kun je dat proeven.” .

Bron: Vroege vogels

Lees ook:Vegetarische restaurantweek
Lees ook:De paus gaat biologisch
Lees ook:Olijfolie, hoe zat het ook al weer?
Lees ook:Verwenburgers bij de Mac
Lees ook:Eerlijke kans voor biologische bananen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>