Eerlijke kans voor biologische bananen

banaan - de wassende maanVan alle producten die we kopen mag maar een paar procent zich biologisch noemen. Dat is niet veel. Zeker als je deze 5% vergelijkt met onderzoeken naar de wens van consumenten: daarin spreken we massaal uit dat we heus biologische producten willen kopen, ook tegen een hogere prijs. Maar dat doen we niet! Of in elk geval heel weinig. De zichtbaarheid van de biologische producten, het aanbod en (toch) de hogere prijs zijn daarbij belangrijkste opstakels. Super de Boer neemt een kleine stap in de goede richting en gaat de biologische bananen op de zelfde manier en voor dezelfde prijs verkopen als de 'gewone' bananen*.

De biologische Oké-bananen van Max Havelaar worden vanaf nu onverpakt verkocht. Dat betekent dat je niet meer gebonden bent aan een hele zak (die er vanwege de herkenbaarheid omheen zat), maar ook 1 of 2 eerlijke bananen kunt kopen.
Ik ben benieuwd naar de verkoopcijfers. Het is een mooie test om te zien of we nu echt biologische waar willen kopen of dat we ons in vragenlijsten beter voordoen dan we zijn.

* Waarom is biologische waar toch altijd bijzonder en moeten we het standaard, minder dier-, milieu- en mensvriendelijkere producten 'gewoon' noemen. Misschien moeten we beginnen om de biologische producten eens 'gewoon' of 'normaal' te noemen.

bron: AGF, foto: de wassende maan

Lees ook:Biogids
Lees ook:Nieuw uit Japan: val af met bananen!
Lees ook:Spaanse winkel [lekker adresje]
Lees ook:bananen rapen op het strand
Lees ook:Meer aandacht voor eerlijke producten in de supermarkt

1 Reacties // Reageer

One thought on “Eerlijke kans voor biologische bananen

  1. Anoniem

    Deze bananen zijn dus organisch en niet bestrijd met pestisiden en andere chemische troep????

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>