CHEF recept: Cubanos

cubanos

En? Heb je hem al gezien, de smakelijkste film van het jaar CHEF? Vorige week vertelden we alles over deze heerlijke film over rollende keukens. Als je m hebt gezien, liep jou vast ook het water in de mond bij de Cubanos uit de foodtruck El Jefe. In de scene waarin hij de sandwich eet, hoor je het knisperen alsof je er zelf je tanden in zet. Dat kan! We geven je namelijk vandaag het recept.

 

cubanos2

 

Dit recept voor Mojo varkensvlees ‘Cubanos’ hielp Carl om zijn vervallen taco truck om te toveren tot een gastronomische sensatie op wielen. Deze heerlijke Cubaanse geïnspireerde variant op het klassieke broodje ham en kaas vindt zijn oorsprong in Florida, waar Carl zijn culinaire carrière en levensreis startte. Bekijk de film met een broodje Cubano op schoot.

 

“Chef” The Film’s Mojo Pork Cubanos
Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de film “CHEF” door chef-kok Roy Choi.
Voor 6 porties

Ingrediënten

  • 6 ons dun gesneden gekookte ham
  • zachte boter
  • 6 grote, zachte baguettes
  • gele mosterd
  • 3/4 pond in dunne plakjes Mojo-Gemarineerde Varkensschouder * of varkensgebraad
  • 1/2 pond dunne plakjes Zwitserse kaas
  • 3 half-zure augurken, in dunne plakjes in de lengte gesneden

Verhit een grote gietijzeren grillplaat of tosti-ijzer. Bak de plakken ham op de bakplaat op matig vuur, draai een keer, tot ze bruin randjes krijgen (ongeveer 1 minuut). Leg de ham op een bord.

Smeer boter op de gesneden zijden van elke baguette en toast op de grillplaat op matig vuur tot ze lichtbruin zijn (1 tot 2 minuten). Besmeer ze daarna royaal met mosterd.q

Leg de ham, varkensvlees, Zwitserse kaas en augurken op het stokbrood en sluit de broodjes.

Bestrijk de buitenkant van de broodjes met boter en leg ze op de grillplaat, in een koekenpan of in een tosti-ijzer; bij gebruik van een grillplaat of koekenpan de broodjes afdekken met een bakplaat met gewicht erop, bijvoorbeeld zware blikjes. Bak de broodjes op een matig vuur tot ze bruin en krokant aan de buitenkant zijn en de kaas gesmolten is, 3 minuten per kant op een bakplaat, of 3 minuten in totaal in een tosti-ijzer.

Snijd de Cubanos doormidden en serveer warm.

* Het recept voor Mojo-Gemarineerde Varkensschouder vind je hier

Lees ook:Recept – Tosti met oude kaas en mango
Lees ook:Recept Ragu met varkensvlees en venkel
Lees ook:Koken met grapefruit: Florida pizza à la Niven
Lees ook:Pepernoten recept
Lees ook:Recept Brooklyn style steak salade

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>