Recept – Tosti met oude kaas en mango

Jongens, jongens.. en meisjes, meisjes.. wat een weer is het toch! Hier in het zuiden van NL regent het al de hele ochtend en leek het even wel nacht, zo donker werd het. Reden (ik typte eerst ‘regen’..) genoeg om een lekkere tosti als lunch te maken. Meestal houd ik het bij een mix van jonge (voor de smelt) en oude (voor de smaak) kaas. En afhankelijk van wat ik in huis heb, smeer ik het brood dan nog in met kruidenboter, tapenade of pesto. Maar aan mangochutney had ik nog nooit gedacht. Lekker idee!

Wat is jouw favoriete tosti?

Dit recept komt uit het Het Kater Koobkoek, dat bordevol stevig troostvoer staat. Niet voor dagen dat het buiten maar blijft regenen, maar voor dagen dat het stormt in je hoofd. Later meer, nu eerst die tosti.
 

TOSTI MET OUDE KAAS EN MANGOCHUTNEY
Voor 2 tosti’s

Ingrediënten:
* 4 sneden brood
* klontje boter
* 100 gr zeer oude kaas, Cheddar zegt het kookboek (want vertaald uit het Engels)
* 1/2 rode ui
* 2 grote tl pitte mangochutney

Bereidingswijze:
Snijd de kaas en ui in heel dunne plakjes.
Smeer alle kanten van het brood in met boter.
Beleg twee boterhammen met chutney, kaas en ui en leg de overgebleven boterhammer er op.
Verwarm je tosti-ijzer voor en bak hierin de tosti’s tot het brood mooi bruin is en de kaas gesmolten.

TiP: Zelf bak ik altijd tosti’s in de koekenpan; eerst bak ik beide kanten op halfhoog vuur even aan, daarna draai ik het vuur iets lager zodat de kaas tijd krijgt om te smelten.

.

Uit het boek:  Het Kater Koobkoek van Mike Crawford [uitgeverij Fontaine & Noë, isbn: 9789460540967 ] – lees hier mijn recensie 

Meer recepten vind je in de rubriek Recepten of gebruik het zoekvenstertje rechtsboven op deze site.

 

Lees ook:CHEF recept: Cubanos
Lees ook:Vegetarisch barbecueën
Lees ook:Twintig procent jongeren bekend met overeten
Lees ook:Recept Uienbrood
Lees ook:Stadskinderen leren over boerenleven

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Recept – Tosti met oude kaas en mango

  1. PaulO

    Mijn tosti is een beetje standard, weinig fantasievol: boerenkaas (belegen), Belgisch brood (rond brood, dus grote olifants-oren), vers gesneden natte hesp (gekookt) en flink wat scherpe paprikapoeder.
    Moet wel wat langer tussen de ijzers, maar dat vindt ik (met wat ketchup ernaast) gewoon lekker ….

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Het Kater Koobkoek | Koken

  3. Edith Dourleijn Auteur

    Klinkt goed, hoor Paul. Hem en kaas is een klassieker, maar erg lekker. Ik ga die paprikapoeder er ook eens bij doen, ben benieuwd! Dank voor de tip.

      /   Reply  / 
  4. Pingback: Handig: tips tegen een kater (in een boek) | Wijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>