Recept Ragu met varkensvlees en venkel

Ragù is de Italiaanse naam voor tomaten-vleessaus die bij de pasta of in de lasagne gegeten wordt. En dit is daar weer een bijzonder lekkere variant van, omdat de combinatie van varkensvlees met venkelzaad niet te beschrijven zo lekker is.

Op Sicilië groeit volop wilde venkel, dat door de Sicilianen graag geplukt wordt. Hier zal je het moeten doen met venkel uit de supermarkt. Als je het geluk hebt om een goede (Italiaanse) delicatessenwinkel in de buurt hebt, vraag dan eens om varkenssaucijsjes met venkel. Die vormen de basis van dit recept dat uit het kookboek Rosa’s Italiaanse keuken komt (lees daar later meer over). Vervang ze eventueel door gewone saucijzen en 2 theelepels venkelzaad.
Heerlijk! 

RAGÙ MET VARKENSVLEES EN VENKEL
VOor 4 personen

Ingrediënten:
* 1 ui
* 1 teen knoflook
* 4 el olijfolie
* 150 gr venkel
* 6 varkenssaucijsjes met venkelzaad (of zie hierboven)
* 3 blikjes pruimtomaten (400 gr)
* pasta en parmezaanse kaas voor erbij

Bereidingswijze:
Breng een pan met ruim water aan de kook en kook hierin de venkel 15 minuten. SChep de venkel uit de pan en laat uitlekken. Halveer de venkel, verwijder de harde kern en snijd de venkel in dunne plakjes.
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwarm de olijfolie en bak hierin de ui, knoflook en venkel. Voeg eventueel ook de venkelzaad toe. Laat dit 10 tot 15 minuten op matig vuur sudderen tot de groenten zacht zijn.
Haal het vel van de worsten en verkruimel het vlees tussen je handen. Voeg het vlees toe aan de groenten en bak het mee. Voeg de tomaten toe en laat ongeveer een uur sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
Kook de pasta en serveer de ragù met geraspte Parmezaanse kaas.

Uit het boek: Rosa’s Italiaanse keuken – Rosa Mitchell – Van Dishoeck – isbn: 9789047511823 – te koop bij Bruna
—-

Lees ook:Recept Ovenschotel met pasta, saucijsjes en cavolo nero
Lees ook:Recept Gesmoorde varkenshaas met venkel
Lees ook:Rosa’s Italiaanse keuken
Lees ook:Recept Spaghetti met groene asperges
Lees ook:Recept Penne met zongedroogde tomaten

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Recept Ragu met varkensvlees en venkel

  1. Pingback: Rosa’s Italiaanse keuken | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>