Recept Kabeljauwpakketjes met peultjes

Stomen, het is de kooktechniek die ik het minste gebruik. Koken, bakken, braden, wokken, stoven en smoren, ik gebruik het allemaal in mijn keuken. Maar stomen vergeet ik steeds. En dat terwijl veel groenten, maar ook vis, goed met stoom bereid kunnen worden.
De smaak en alle goede stofjes in het eten zouden door stomen juist extra goed bewaard worden, waardoor het naast een lekkere ook een gezonde bereidingstechniek is. Genoeg redenen om weer eens aan het stomen te gaan.

In dit recept voor Kabeljauwpakketjes met peultjes gaar je de vis en groenten in een papieren pakketjes. En je hebt er niet persé een stoompan of zo’n leuk mandje van de toko voor nodig, je kunt deze pakketjes ook in de warme oven zetten. Reken dan op iets meer tijd voor ze gaar zijn. 
  

KABELJAUWPAKKETJES MET PEULTJES
Voor 2 personen

Ingrediënten:
* 2 kabeljauwfilets van 200 à 250 gr
* 250 gr peultjes
* zout en peper
* 60 gr tomatenboter (zie hieronder)

Bereidingswijze:
Maak de tomatenboter.
Kook de peultjes desgewenst 2 minuten in kokend gezouten water,d an woden ze minder knapperig.
Verdeel de peultjes en de vis over twee stukken bakpapier. Voeg zout en peper toe en doe er stukjes tomatenboter bij.
Sluit de pakketjes door de randen naar elkaar toe te vouwen en houd de vouw naar boven om lekken te voorkomen.
Breng een pan water aan de kook. Leg de pakketjes in een stoommandje of -rekje en gaar ze in 5 à 10 minuten, afhankelijk van de dikte van de stukken visfilet. Gaar ze eventueel nog heel even na in de magnetron (paar tellen).

De tomatenboter maak je door 25 gr geraspte Parmezaanse kaas, 60 gr kleingesneden zongedroogde tomaten (op olie), 1 fijngehakt bosje basilicum, 1 eetlepel grove mosterd, 1 theelepel pikante paprikapoeder en wat zout door 200 gram zachte boter te mengen. Wat je overhoudt is heerlijk op brood of toast.

TiP: Je kunt deze pakketjes ook in de oven zetten. Reken dan op iets meer tijd (zeg 20 minuten).


Dit recept komt uit het kookboek Kookschool Stomen (Standaard Uitgeverij, isbn: 9789002239892) – lees hier mijn recensie.
Meer recepten vind je in de rubriek Recepten of zoek op ingrediënt in het zoekvenstertje rechtsboven.

Lees ook:Win kookboek Kookschool Stomen
Lees ook:Kookschool Stomen
Lees ook:Recept zalm met sinaasappel en papilotte
Lees ook:Recept Perfect gebakken aardappels uit de oven
Lees ook:Recept Pasta met kalfsvlees in romige yoghurt-wijnsaus

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Recept Kabeljauwpakketjes met peultjes

  1. Pingback: Kookschool Stomen | Koken

  2. Pingback: Win kookboek Kookschool Stomen | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>