Recept Pasta met kalfsvlees in romige yoghurt-wijnsaus

Soms heb je van die dagen dat je weinig tijd hebt om te koken. Of misschien heb je die altijd wel. Al ben ik van mening dat je voor koken gewoon tijd moet maken, soms kan dat nu eenmaal niet. Het boekje Kook ook Gemak komt je hierin tegemoet.

In dit boekje staan allerlei recepten. Voor als je maar 10 minuten hebt. Voor als je uit je voorraad wilt koken. Voor als het makkelijk en voedzaam, of juist makkelijk en licht moet zijn. Of voor als je het jezelf gemakkelijk wilt maken maar toch je gasten wilt imponeren. Dit recept voor Pasta met kalfsvlees in romige yoghurt-wijnsaus komt uit deze laatste categorie, en is dus niet helemaal representatief voor wat je nog meer in het boekje aan recepten kunt vinden.


In dit recept is alles vers. Maar in sommige recepten wordt gebruik gemaakt van al gebraden vlees (Zweedse gehaktballetjes of gerookte kipfilet), kant-en-klare groentemixen uit de supermarkt, soms moet je er gekookte pasta bij doen, maar staat dat niet in het recept (maar alleen zo in de ingrediëntenlijst) en soms gebruik je kant-en-klare sauzen. Dat laatste komt niet vaak voor, en als, dan van een goed merk (Patak’s bijvoorbeeld).
Kortom, een handig boekje is Kook ook Gemak, vooral voor die momenten dat je inspiratie nodig hebt voor een snelle maaltijd. En dat – nog handiger -, ook nog eens in je tas past, zodat je het in je lunchpauze of in de trein terug van je werk kunt doorbladeren voor inspiratie voor je avondeten.

PASTA MET KALFSVLEES IN ROMIGE YOGHURT-WIJNSAUS
Voor 4 personen

Ingrediënten:
* 400 gr tagliatelle, uit het koelvak
* 400 gr peultjes
* 450 gr magere kalfslapjes
* 1 sjalot
* 2,5 dl droge witte wijn
* 2,5 dl boerenyoghurt
* 60 gr boter
* 1 el verse peterselie
* peper en zout

Bereidingswijze:
Breng water aan de kook voor de tagliatelle.
Snijd intussen het vlees in dunne reepjes en bak deze 2 à 3 minuten in de boter. Schep ze uit de pan.
Snipper de sjalot en bak deze in het achtergebleven bakvet zachtjes. Strooi de bloem erover en roer goed door. Schenk de wijn erbij en kook de saus in tot een kwart. Voeg dan de yoghurt toe, draai het vuur lager en breng op smaak met peper en zout.
Kook de tagliatelle volgens de instructie op de verpakking in gezouten water gaar. Kook in hetzelfde water ook de peultjes in ca 4 minuten beetgaar (maar dat mag ook in een andere pan).
Hak de peterselie fijn. Voeg het vlees toe aan de saus. Strooi de peterselie erover.
Serveer de pasta met de peultjes en het kalfsvlees in de yoghurt-wijnsaus.

Kook ook Gemak – Inmerc – isbn 9789066115095

Koop dit boek bij BOL.com 

——————————————————————————————————–

Lees ook:Recept Snelle pasta met courgette en pesto
Lees ook:Recept Pasta met courgette en verse kruiden
Lees ook:Recept – Pasta met avocado, erwten en zeekraal
Lees ook:Recept Tagliatelle met courgettelinten
Lees ook:Recept: Tweekleurige tagliatelle met bonensaus

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>