Win kookboek Kookschool Stomen

Bij mij recensie vroeg ik het al: stoom jij wel eens? En zo ja, wat dan? Vertel het hieronder en de inzender met het leukste recept, krijgt van mij het kookboek Kookschool Stomen opgestuurd.

Heb je geen stoomrecept, maar wil je wel kans maken op dit kookboek? 
 

Vertel mij dan waarom jij dit kookboek zou moeten krijgen!

Wil je eerst iets meer weten over dit kookboek?
Lees mijn recensie van Kookschool Stomen of probeer alvast dit recept voor Pakketjes met kabeljauw en peultjes uit.

Volgende week maandag (30 mei 2011) wordt de winnaar bekend gemaakt! Dat is inmiddels gebeurd, dus een reactie inzenden heeft geen zin meer!


kookboek
Kookschool Stomen (Standaard Uitgeverij, isbn: 9789002239892) – bekijk dit recept als voorproefje of lees mijn recensie.

Lees ook:En de winnaar is…
Lees ook:Kookschool Stomen
Lees ook:Win een kookboek!
Lees ook:Recept Kabeljauwpakketjes met peultjes
Lees ook:Win kookboek Eten met familie en vrienden

25 Reacties // Reageer

25 thoughts on “Win kookboek Kookschool Stomen

  1. Bettie

    Ik weet helemaal niets van eten stomen Maar zou er graag meer over willen weten en handige tips krijgen Het lijkt me namelijk wel een gezonde manier van eten bereiden Ik ben nieuwsgierig naar het boek !

      /   Reply  / 
  2. erica

    ik ben verbaasd door vrienden die een stoomoven installeren. wat mis ik? Met mijn bamboe stommandjes? Ik maak dimsums, stoom garnalen en soms groente. En zou graag meer willen lezen en weten. En dan komt dat boek van pas. Wie weet gooi ik mijn nieuwe keuken om en install;eeer ook een stoomoven!

      /   Reply  / 
  3. Mabbina

    Heb een stoomding gekocht maar behalve vis en wat groentes stomen ben ik niet verder gekomen.Het smaakte wel heerlijk.T’is een klein apparaatje dat nu weer hoog in de kast staat te wachten op betere tijden. Had wel het idee dat het heel gezond was, zulk eten

      /   Reply  / 
  4. erica

    o ja: mijn stoomrecept:
    neem garnalen, niet gepeld. strooi er “old bay seasopning” overheen. Stomen tot gaar. pellen, evt nog wat old bay erop. en smullen maar.
    Ik at dit ten zuiden van dc aan de kust. heerlijk! als ik het weer maak ben ik er even.

      /   Reply  / 
  5. otje

    Weet niet zoveel over stomen, wil het graag eens gaan ontdekken en daarom doe ik mee om dit te winnen !!

      /   Reply  / 
  6. Eline Kreuse

    Heb een heel mooi stoomaparaat met 3 lagen, maar maak er eigenlijk alleen de standaard dingen in zoals vis stomen. Ben erg benieuwd wat voor lekkere recepten ik hierin nog meer kan maken. Ik vind het een gezonde manier van eten klaarmaken en wil graag alles uit mijn stomer halen

      /   Reply  / 
  7. Bella

    Ik zou graag eens kennismaken met deze manier van “koken”. Omdat het eten van gezond voedsel steeds vaker een item wordt, zou het boek mij goed kunnen helpen om hier een start mee te maken. En wie weet wordt dan de magnetron niet vervangen, maar komt er een stoonoven voor in de plaats.

      /   Reply  / 
  8. Lenneke

    Omdat mijn moeder altijd heer voor me kookt en ik haar wil verassen met dit apparte maar toch leuke kookboek!

      /   Reply  / 
  9. Lenneke

    Ik bedoel natuurlijk heerlijk (niet heer)

      /   Reply  / 
  10. PaulO

    Tot mijn schaamte moet ik bekennen dat ik een slechte stomer ben. Maar ik stoom nog wel. Alleen rijst. Van mijn ex-vriendinnetje had ik geleerd dat de lekkerste rijst voor Indonesich eten toch de gestoomde rijst is. Eerst even inkoken in een pannetje, dan over naar de stoompan en nog een half uurtje stomen met bvb. wat pandanbladeren (toko). En inderdaad … heerlijk ! Dat wil ik dus niet meer anders, geen snelkookrijst meer.

      /   Reply  / 
  11. ML Vandegaer

    ‘k mag voor mijn kiezen voor ofwel een nieuwe grilloven ofwel een stoomoven. Aangezien ik weinig of niets afweet over stomen zou het boek “kookschool stomen” mijn keuze alleszins vergemakkelijken!

      /   Reply  / 
  12. ML Vandegaer

    ‘k mag voor mijn verjaardag kiezen voor ofwel een nieuwe grilloven ofwel een stoomoven. Aangezien ik weinig of niets afweet over stomen zou het boek “kookschool stomen” mijn keuze alleszins vergemakkelijken!

      /   Reply  / 
  13. Edith Dourleijn

    ??? Is er dan echt niemand met een goed stoomrecept?

      /   Reply  / 
  14. Chris

    Ik gebruik de bamboemandjes en/of de inzetstukken van mijn pastapan.Vriendin heeft een stoomoven, maar ik als ik haar zie hannesen met water toevoegen en daarna afnemen en ontkalken, dan hoef ik geen stoomoven.
    Kip en veel soorten vis vind ik gestoomd lekker (bouillon onder in de pan) visje/kipfilet in het stoommandje met een stukje bakpapier eronder. Eventueel de groenten/aardappeltjes al eerder in de pan en later de vis. Inktvis kan je goed stomen. Schoonmaken en vullen met vulling naar keuze (venkel of tomaat met eventueel fijngehakte stevige witvis) en dan ca 3 minuten stomen.
    Mijn moeder maakte vroeger koolrolletjes gevuld met gehakt; koolbladeren blancheren (of ook even stomen) zodat ze zachter zijn. Gehakt kruiden met kerrie en pezo, ei en beschuit erdoor. En dan kleine pakketjes maken met de koolbladeren. Lekker met kerriesaus.
    Groenten stomen is natuurlijk hartstikke gezond, maar ik vind smoren in een klontje boter lekkerder :-)
    Nu ik erover nadenk; ik stoom mijn asperges ook: schillen en water onderin de pastapan, en de asperges plat in het inzetstuk, deksel erop en vuur eronder…

      /   Reply  / 
  15. keetje kookt

    Win ik, dan geef ik het kookboek weg. Een vriend van me is jaloers als ik weer eens fantastisch knapperige gestoomde groenten uit mijn eenvoudige inzetmandje haal. Hij verdient een kookboek, zodat hij het zelf kan!

      /   Reply  / 
    1. Edith Dourleijn Auteur

      Help ons niet-stomers eens Keetje, en geef ons wat tips over hoe jij dat doet.

        /   Reply  / 
  16. Rosanne

    Stomen dat deed ik tot voor kort alleen in de sauna of als ik verkouden was. Nu ik eens gestoomde vis en groente heb gegeten wil ik niks anders meer. Een mooi recept wat ik regelmatig zelf maak:
    In je stoommandje een mooie zalmmoot zetten, daarop (dus op de moo) een paar takjes dille en een ‘plakje’ citroen. De smaken van de dille en citroen trekken heerlijk in je vis. Zout e.d. is hierdoor praktisch overbodig!

      /   Reply  / 
  17. Danielle

    Ik ben laatst bij Miele geweest voor een demo van de stoomoven. Wat een heerlijk eten. Nu heb ik thuis geen stoomoven en voorlopig komt deze er ook nog niet maar met dit boek hoop ik wel al vast te kunnen starten met het leren van stomen.

      /   Reply  / 
  18. Anita

    Het lijkt me heel gezond en een lekkere manier om eten te maken, maar ik ben er niet mee bekent. Daarom zou ik het kookboek graag willen hebben. Alleen vlees lijkt me gestoomt toch niet echt lekker hoor…

      /   Reply  / 
  19. Ro

    ik zou dit boek heel erg graag willen winnen: juist omdat ik nog niet zoveel stoom gerechten weet maar wegens mijn gezondheid wel moet stomen.Stomen is het minste vet en het gezondste eten en zo krijg ik geen last van mijn lichaam.

      /   Reply  / 
  20. Coos

    Mijn stoomrecept;
    Dim Sum; veel variaties mogelijk, koop deeg bij de toko. Bijvoorbeeld met gember, gemengde paddestoelen, knoflook en waterkastanje. Of met garnalen en varkensgehakt, en waterkastanje
    Paksoirolletjes gevuld met gehakt, gember, ui en rode peper en dan stomen boven water met een theezakje

      /   Reply  / 
  21. Bianca Slot

    Ik zou dit boek graag willen winnen. Ik ben nog erg ‘groen’ met koken, aangezien ik nog niet zo verschrikkelijk lang op mezelf woon. Eten bij mams is nog altijd makkelijk! Maar met dit boek kan ik misschien toch eens wat meer keukengeheimen leren, zodat ik ook eens een maaltijd op tafel kan zetten :)

      /   Reply  / 
  22. Patrick

    Heb wel eens behang afgestoomd. Ben erg benieuwd naar het boek.

      /   Reply  / 
  23. Pingback: En de winnaar is… | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>