Recept Zomerse citroenrisotto

Als je me vraagt wat je het beste kunt maken als alles tegenzit, dan zeg ik risotto. Hoewel het nu redelijk weer is, wordt er voor vanavond, en morgen nog flink veel regen voorspelt. Dan maar lekker roeren in een pan. Wel met zomerse smaken, voor de zon op tafel.

En waar kan je de risotto dan het beste mee op smaak brengen? Met citroen, inderdaad!

Het lijkt wat vreemd, maar deze combinatie is echt lekker. Probeer het eens! En als je het niet aandurft, roer dan de citroen er in gedeeltes doorheen en proef iedere keer of het al naar je zin is.

CITROENRISOTTO
Voor 4 personen

Ingredienten:
* 3 sjalotjes
* 50 gr roomboter
* 300 gr risottorijst (echte, geen Lassie!)
* 750 ml groentenbouillon (evt kippenbouillon)
* rasp van 2 onbespoten citroenen
* 125 ml zure room
* grof gemalen peper

Bereidingwijze:
Verwarm de bouillon.
Snipper de sjalot en bak deze in de hete roomboter in een pan met dikke bodem. Voeg de risottorijst toe en roer goed door. Schep met een soeplepel 1 portie bouillon bij de rijst en roer tot het vocht is opgenomen. Voeg opnieuw een soeplepel bouillon toe en ga zo door tot alle bouillon op is. Proef of de rijst gaar is, of dat je toch nog iets (kokend) water moet toevoegen.
Rasp intussen de schil van de citroenen en voeg dit toe aan de risotto. Haal de pan van het vuur en roer de zure room erdoor.
Verdeel de risotto over vier borden en maal er de peper over.

Lekker met een mootje zalm en een salade van geroosterde courgette.

Meer lekkere recepten vind je in de rubriek Recepten, of typ je ingrediënten in het zoekblokje rechtsboven op deze pagina in.

Lees ook:Recept Zomerse kruidenrisotto met krokante parmaham
Lees ook:Recept Risotto met eekhoorntjesbrood en prosecco
Lees ook:Recept Garnalenrisotto met doperwten
Lees ook:Recept risotto met tuinbonen en pancetta
Lees ook:Recept Risotto met venkel en zalm

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Recept Zomerse citroenrisotto

  1. laura

    apart misschien probeer ik het wel

      /   Reply  / 
  2. Marlie

    Wat ook lekker is een scheutje limoncello extra erdoor! Krijgt ie net een zoetje erbij. En met verse spinazie erdoor hoef je er helemaal niets meer bij te doen, gewoon smullen!

      /   Reply  / 
  3. Edith Dourleijn Auteur

    Dat klinkt goed, Marlie! Die ga ik onthouden. Combinatie met spinazie ook, trouwens…

      /   Reply  / 
  4. Pingback: Recept Clafoutis van rood fruit | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>