Recept Spinaziepannenkoek

SmaakpretparkAls iemand weet hoe je kinderen aan het eten kunt krijgen is het Pierre Wind wel. Met zijn smaaklessen gaat hij de scholen langs om kinderen te leren hoe leuk en lekker eten kan zijn. Als je maar proeft, dat is zijn devies. En voor de kinderen bij wie hij niet op school kan komen maakte hij het Smaakpretpark. In dit boek ga je virtueel door een pretpark vol smaak, anders kan ik het ook niet zeggen. Wel in meer woorden, dat lees je vanmiddag hier.

Maar er staan ook gewone recepten is, zoals voor deze Spinaziepannenkoek bijvoorbeeld.

SPINAZIEPANNENKOEK

Ingredienten:
* 125 gr groentenbouillon
* 25 gr gewassen spinazie
* 1 ei
* 15 gr olijfolie
* 1 hardgekookt ei – in stukjes gesneden
* 1/4 teentje knoflook
* 3 cherrytomaatjes
* 3 plakjes gedroogde tomaat
* peper en zout

Bereidingswijze:
Maak de groentenbouillon warm en doe daarin de spinazie (zonder de steeltjes!). Roer goed en haal de spinazie eruit als ze zacht wordt (na 30 seconden al!). Doe dat met een schuimspaan.
Doe het rauwe ei en de olijfolie in de bouillon en klop het los. Voeg dan de bloem toe en meng het tot een papje.
Roer dan de spinazie er weer door, met de in stukjes gesneden hardgekookte ei en de knoflook uit de knoflookpers. En doe er peper en zout door.
Zet een pan met anti-aanbaklaag op het vuur en laat ‘m goed heet worden. Giet er dan een beetje olie in. En schep met een schuimspaan de spinazie uit de kom in de pan en verdeel het goed over de bodem. Giet snel daarna ook het beslag in de pan. Zet het vuur weer lager en doe een deksel op de pan en laat de pannenkoek gaar worden.
Als de onderkant bruin is, moet je de pannenkoek omdraaien. Of vraag even de hulp van je ouders of een grotere broer of zus.
Versier de pannenkoek met de tomaatjes en de gedroogde tomaatjes.

Uit: Het Smaakpretpark – Pierre Wind – Kosmos – isbn 9789021546742
Maak kans op Het Smaakpretpark en doe mee aan deze actie op koken.blog.nl.

Het is nu kinderboekenweek dat als thema Aan Tafel! heeft, en daarom staat koken.blog.nl nu even in het teken van koken met kinderen. Onderaan dit bericht vind je een overzicht van alle boeken die hier besproken zijn.

Lees ook:Recept Soep met boerenkool en chorizo
Lees ook:Recept Toscaanse aspergesalade
Lees ook:Recept: Spinazieburger met gezonde friet
Lees ook:Recept Kruidige lamshaasjes in karnemelk
Lees ook:Recept Catalaanse spinaziesalade

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Recept Spinaziepannenkoek

  1. Jeanne

    125 gram groentenbouillon..moet dat 125 ml zijn?

      /   Reply  / 
  2. Edith Dourleijn

    Ik heb het boek er nog even op nageslagen, Jeanne, maar er staat echt gram. In dit geval (water) is dat ook 125 ml!

      /   Reply  / 
  3. Jeanne

    Dat dacht ik al, een foutje in het boek dus!

      /   Reply  / 
  4. Edith Dourleijn

    Niet zo zeer een foutje, maar wel een vreemde omschrijving, want vloeistoffen meten we nu eenmaal in liters af en niet in grammen. Maar 1 liter water weegt 1 kilo, dus strict genomen is het niet fout.

      /   Reply  / 
  5. Pingback: Het Smaakpretpark | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>