Op zo’n barre winterse dag als vandaag snak je naar lekker stevige kost. Maar wat nu als je tegelijkertijd ook snakt naar een fijn zonnetje, wat warmte en alle planten die weer beginnen te bloeien? Maak dan eens iets exotisch, maar blijf toch trouw aan de Nederlandse wintergroenten. Vandaag een recept met boerenkool. Die verwerken we met chorizo in een soep, tot de Portugese Caldo Verde.
BOERENKOOLSOEP MET CHORIZO
Portugese Caldo Verde
Ingredienten:
* 300 gr aardappelen
* 300 gr boerenkool (gesneden)
* 2 uien
* 1 teen knoflook
* 200 gr chorizo
* 1 liter groentenbouillon
* olijfolie
* peper en zout
Bereidingswijze:
Pel de uien en snijd ze in ringen, pel ook de knoflook en snijdt deze in plakjes.
Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en bak hierin op laag vuur de uien en voeg na ca 8 min ook de
plakjes knoflook toe.
Schil intussen de aardappelen en snijd deze in stukjes. Voeg ze toe aan de uien en bak ze heel even mee.
Doe nu de fijngesneden boerenkool erbij, giet de hete bouillon erop en kook tot de aardappelen gaar zijn (ca 20 a 25 min).
Pureer de soep en breng ‘m weer voorzichtig aan de kook.
Voeg nu de plakjes chorizo toe en laat nog even meewarmen.
Breng op smaak met peper en zout.
Lees ook:Recept Boerenkool stamppot
Lees ook:NL Superfood? Boerenkool!
Lees ook:Recept: vegetarische boerenkool met ui, tomaat en kaas
Lees ook:Recept Vegetarische boerenkool met ui, tomaat en kaas
Lees ook:Recept Aardappelgratin Dauphinoise