Recept Toscaanse aspergesalade

Er is geen groente waar zo veel activiteiten omheen wordt verzonnen (kijk maar), die een eigen museum heeft en die zo vaak als enige groenten in een kookboek voorkomt (bijv  deze en deze) als de asperge. En tijdens de opening van het aspergeseizoen twee weken geleden kreeg ik ook een cd’tje in handen gedrukt met daarop een heuse Asperge-symphonie (hier de tekst van het lied).

Beetje overdreven soms, maar alle aandacht voor deze groenten leidt wel tot een overvloed aan lekkere recepten. Dit voor Toscaanse aspergesalade komt van de website Aspergerecepten.
  

TOSCAANSE ASPERGESALADE
Voor 4 personen

Ingrediënten:
* 100 gr tricolore pasta (bijvoorbeeld Penne of Fusilli)
* 200 gr witte asperges
* 100 gr groene asperges
* 4 takjes basilicum
* 200 gr gerookte kipfiletreepjes
* 50 gr zongedroogde tomaatjes op olie
* olijfolie
* peper en zout

Bereidingswijze:
Was en schil de witte asperge en was de groene asperges. Snijd deze in schuine stukjes.
Kook de witte aspergestukjes beetgaar en laat ze afkoelen in het kookvocht.
Blancheer de groene aspergestukjes, door ze maar een paar minuten te laten koken en dan af te laten koelen onder koud stromend water.
Kook de pasta al dente en giet af.
Meng de pasta met een beetje olijfolie en laat afkoelen. Giet de tomaatjes af en vang de olie op in een schaaltje. Snijd de tomaatjes en de basilicumblaadjes in reepjes. Als de aspergestukjes afgekoeld zijn door de pasta mengen.
De gesneden tomaatjes en basilicumblaadjes toevoegen. Breng op smaak met de olie van de tomaatjes, peper en zout.
Garneer eventueel met rucolasla en serveer de salade niet te koud.

Lees ook:Recept Aspergesalade met Hollandse garnalen
Lees ook:Recept: aspergesalade met gebakken brie, peer en pancetta
Lees ook:Recept Asperges met zalm en basilicumsaus
Lees ook:Recept Groene asperges met salsa van gegrilde sla
Lees ook:Recept Asperges met Hollandaisesaus

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Recept Toscaanse aspergesalade

  1. Pingback: Paarse asperges | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>