Recept Kruidige lamshaasjes in karnemelk

Net zo makkelijk als de lamskoteletjes zijn lamshaasjes. Dit zijn dunne lapjes lamsvlees van de lende die je kort (ca. 2 min) aan iedere kant bakt. Vergelijk het vlees (qua ligging in het beest) maar met de varkenshaas. Het is heerlijk mals en rosé het lekkerste.
Je kunt ze op allerlei manieren marineren, maar dit recept vond ik het meest verrassend en het uitproberen waard.

Deze kruidige lamshaasjes worden gemarineerd in een mengsel van karnemelk (!), salie, paprikapoeder en peper. Het zure in de karnemelk zorgt ervoor dat het vlees nog malser wordt dan het al is. Laat een uurtje intrekken, dep ze droog en bak de lamshaasjes dan in wat olijfolie. Als je de lamshaasjes in wat aluminiumfolie warm houdt kan je van de rest van het marinade en het bakvet nog een sausje maken. Lees daarvoor het recept.

Lekker met gegrilde tomaatjes zegt deze smulwebber. Dat kost je wat meer tijd, maar is eigenlijk net zo eenvoudig: zet wat (kers-)tomaatjes in een ovenschaal, leg er wat takjes tijm of rozemarijn en plakjes knoflook naast, strooi er wat versgemalen peper en (zee)zout over en bestrijk de tomaten met olijfolie. Pof de tomaten in een oven van ca. 200 graden tot ze gaar zijn. Extra feestelijk is het als je de tomaten aan hun takje laat zitten.

Deze week eet koken.blog lamsvlees. Net zo eenvoudig als het recept van vandaag was het recept voor de gegrilde lamskoteletjes. Of wat dacht je van shoarma op basis van reepjes lamsvlees? Net zo makkelijk is deze stoofschotel met lamsvlees, al moet je daarvoor wel wat geduld opbrengen.

Lees ook:Recept shoarma van lamsvlees
Lees ook:Recept Gegrilde lamskoteletjes met gremolata
Lees ook:Recept Stoofschotel met lamsvlees
Lees ook:Recept Spiesjes van lamsgehakt
Lees ook:Recept Gepofte tomaten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>