Pierre Wind leert Turken koken

Kok Pierre Wind zal vanavond in het tv-programma Bij Yerli een groep eerstejaars Turkse studenten aan de koksopleiding les geven. Naast het ontwikkelen van smaaklessen,┬áhet maken van diverse culinaire tv-programma’s en het verzinnen van de mafste gerechten, geeft Pierre Wind ook in het dagelijks leven les aan de koksopleiding in Den Haag. Maar nu maakt hij voor 1x een uitstapje naar Turkije. En wij kunnen meekijken hoe hij het land ervaart, maar vooral ook hoe de Turkse studenten op deze hyperactieve grote man in het zwart reageren.

‘Maagdelijke’ koks
De schrijfster Nilgun Yerli (o.a. van De Garnalenpelster) kwam op 10-jarige leeftijd naar Nederland en heeft zich naar eigen zeggen altijd slechts gast in Nederland gevoelt. Sinds twee jaar is ze weer terug in Turkije en met het tv-programma Bij Yerli laat ze Nederlanders kennismaken met haar geboorteland. En zo geeft Pierre Wind de allereerste praktijkles aan de Turkse studenten. Alleen de theorie hadden ze tot dan toe besproken, en sommigen houden nu duidelijk voor het eerst een mes vast. ‘Maagdelijke koks’ noemt Pierre Wind ze dan ook terecht.

Even wennen
De Turkse studenten moeten duidelijk wennen aan de hyperactieve Pierre Wind en drie studentes ontvluchtten dan ook snel het leslokaal. Maar Nilgun Yerli weet ze weer naar binnen te praten en uiteindelijk zwichten de studenten voor de passie en kennis van de tv-kok.

Andere afleveringen
In andere afleveringen maken Huub van der Lubbe (De Dijk) kennis met de metropool Izmir, politicus Alexander Pechthold dringt door tot het politieke hart van Turkije en met scenarioschrijster Maria Goos gaat Nilgun Yerli op zoek naar de voetsporen van Maagd Maria in Efeze.

Bij Yerli, AVRO, Nederland 2, iedere zondag 20.25 uur

Bron en plaatje: AD (in het zwart Pierre Wind en helemaal rechts Nilgun Yerli)

Lees ook:Nog 6 uur voor extreem koken met Pierre Wind
Lees ook:Hoftrammm…restaurant op wielen
Lees ook:Oproep: Help Pierre Wind met koken!
Lees ook:Win Het Smaakpretpark van Pierre Wind (herinnering)
Lees ook:Kokologico volgens Pierre Wind

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>