Foodlingo bijbel

foodlingo bijbel

Ben jij zo iemand die ontbijt met haute havermout en een glaasje berkensap, of een flat white, om daarna met je laptop in de suspended coffeebar te gaan werken? Waarna je op weg naar de  ezelinnenmelkerij,die aan crowdfunding haar bestaan ontleedt, nog wat wildplukt en het wildvleespakket bij je huisjager ophaalt? Vervolgens luncht met een Reuben sandwich (met een flinke scheut sriracha en een kneepje ponzu) en een Americano luncht in de bakkerijbar? s Middags een rondje cupping doet en ‘s avonds bij de gastrobar na je nose-to-tail ceviche (adelaars)varenscheuten gebakken in ghee met een tournetout op je bord gelegd door de groentesommelier? Terwijl je alvast uitkijkt naar de broodgang, mits je geen paleodieet volgt uiteraard? Om de dag af te sluiten in de punchbar met wat gourmetpopcorn?

Nee?

Dan is de Foodlingo Bijbel van Marjan Ippel een must have!

Niet alleen ziet het boekje er echt uit als een bijbeltje, het formaat, de prachtig stilistische kaft, het geeft je ook echt alle uitleg bij de culinaire trends van dit moment. Ieder woord krijgt twee pagina’s: links de uitleg, rechts een bijpassende illustratie van Natasha Tastachova.

Marjan Ippel schrijft al een aantal jaar over what’s hot and not op eetgebied op haar site Talkin’ Food en in tal van bladen. Je kent haar misschien van de Foodlingo-verkiezing waarbij ze jaarlijks het culiwoord van het jaar zoekt. En in de Foodlingo Bijbel heeft ze nu alle belangrijke termen van nu gebundeld. Een onwillekeurige selectie ervan las je al in de eerste alinea.

ABC’tje?
Maar we hadden toch al Het culiniare ABC van Ronald Hoeben en Harold Hamersma? Ja, zoals altijd; goede ideeën komen op meerdere plekken op. Maar wees gerust, de boeken lijken totaal niet op elkaar. Waar de heren kozen voor een op-de-lach-geschreven boekje dat je prima op je toilet kunt hangen, daar koos Marjan Ippel voor een andere, meer classy aanpak. Andere woorden, en een heel andere opmaak. Complementair zijn ze.

Hang ze dus gerust naast elkaar.

.

boek: Foodlingo Bijbel van Marjan Ippel
Uitgever: Talkin’ Food®
ISBN 9789491086007
Prijs: 19,95 euro
—-

Lees ook:Foodlingo 2011
Lees ook:What [not] to eat 2011
Lees ook:What (not) to eat 2010
Lees ook:Eigengemaakt op/of de Underground Boerenmarkt
Lees ook:Undergroundboerenkerstnachtmarkt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>