What [not] to eat 2011

Het einde van het jaar is een moment van bezinning, op terugkijken wat het afgelopen jaar ons gebracht heeft. Maar leuker is het natuurlijk om vooruit te blikken; wat zal 2011 ons gaan brengen? En waar je voor je persoonlijke leven je horoscoop raadpleegt, zo kijk je voor de heetste culitrends in What (not) to eat 2011 van Marjan Ippel.

En dit keer geen lijstje met de 10 belangrijkste trends voor op je bord, maar een beschrijving van de 5 windrichtingen waar je de trends vandaan kunt verwachten.  

5 windrichtingen?
Ja, Marjan Ippel onderscheidt naast Noord, Oost, Zuid en West ook het Hart. En deze wordt vooral gesymboliseerd door vrouwen, en kinderen. En dan gaan we van zelfrapende Nordic-chefs, via op naaldhakken getooide jonge Oosterse parttime boerenmeiden en de herrijzenis van de Franse keuken naar de dakboerderijen in New York, de hele wereld over. En het hart wil lichtere gerechten van een zo eerlijk mogelijke oorsprong. En hoe dit allemaal met elkaar op één bord te rijmen is? Tja, eigenlijk niet. En dat maakt niet uit. Marjan Ippel schreef  een vermakelijk culitrendboek, dat doet verlangen naar al het lekkers dat 2011 ons te bieden heeft.

Een paar tipjes van de sluier
Wat vooral opvalt is dat DIY (=do it yourself) dé trend van 2011 gaat worden, volgens Marjan Ippel. Opgekomen in 2010, met het Handboek voor de vinexjager, de underground boerenmarkt en Home made als voorlopers, kan de culinaire zelfmaker het komende jaar helemaal los gaan. Zelf doen, van groenten plukken uit de natuur tot zelf je koffiebonen roosteren en je eigen mozzarella maken, dat wordt helemaal punk.
Andere steekwoorden zijn macarons, slow coffee (ja, weer met de filter), verse zeegroente (jippie, zeekraal!) en je eigen stadsmoestuin, desnoods op het dak. De muffin en de versemuntthee kunnen met de rosevalaardappel nog net een jaartje mee.

boek: What [not] to eat – Marjan Ippel – Talkin’ Food – isbn: 9789491086014
Koop dit boek in de koken.blog-shop

Meer kookboeken vind je in de rubriek Kookboeken.

Lees ook:What (not) to eat 2010
Lees ook:Foodlingo bijbel
Lees ook:Undergroundboerenkerstnachtmarkt
Lees ook:4e #undergroundboerenmarkt aangekondigd
Lees ook:Eigengemaakt op/of de Underground Boerenmarkt

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “What [not] to eat 2011

  1. Pingback: Eerste macaronwinkel in Nederland | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>