Het culinaire ABC

Het culinaire ABC_klein

Het Nederlandse culinaire landschap is in korte tijd gigantisch veranderd. Termen als puur en eerlijk steken de kop op, foodbloggers en foodtrucks bepalen wat hip is, chefs gaan pop-uppen en een geheel nieuwe woordenschat is ontstaan. Om je door deze nieuwe wereld te loodsen zijn daar de reisgidsen Ronald Hoeben en Harold Hamersma.

Deze twee etende en drinkende journalisten nemen je in Het culinaire ABC mee door de wonderlijke wereld der hedendaagse gastronomie. Op hilarische wijze.


Dit perfecte cadeautje voor in de schoen of onder de boom hoort thuis bij iedere lekkerbek thuis op de wc in de kookboekenkast. Iedere culinaire term die er toe doet kan je er in opzoeken. Beschrijven hoe het boekje op je glimlachspieren werkt is ondoenlijk. Daarom een paar quotes, willekeurig uit Het culinaire ABC geplukt.

Tabasco: binnenbrandhaard.

Gans: Leverfabriek. Vliegtuigspotter. Luchthavenhabitué die niet beschikt over de juiste landingspapieren. Toekomstig knuffelingrediënt van de eerlijke keuken.

Foodblog: Online omgeving voor opscheppers. Eetdagboek. Uitlaat voor culikletsers. Bezigheidstherapie voor foodies buiten etenstijd.

Quinoa: Gezond en daarom bijna smaakvrij decoratiegraan.

Kookprogramma’s: Tv-culitainment. Verzamelplaats van uitgekookte koks en herintegratieprogramma van gefailleerde cuisiniers. Uitdrukking: ‘Kijken, kijken, niet koken’.

Cuisinier: Kok die Frans in zijn pakket heeft gehad op de middelbare school. Vaak in combinatie: patron-cuisinier. Kok die ook de baas speelt.

Moeten we je nog meer vertellen om je te overtuigen?

.

boek: Het culinaire ABC van Ronald Hoeben en Harold Hamersma
[uitgeverij Nieuw Amsterdam, isbn 9789046815380]
- Meer lekkere boeken vind je in de rubriek Kookboeken

——————————————————————————–

 

Lees ook:Heel veel kookfilmpjes
Lees ook:Yvette, Janneke en Harold: drie culinaire schrijvers op één avond!
Lees ook:Leren schrijven over eten en drinken
Lees ook:Niet lullen maar (wijn) drinken
Lees ook:Foodlingo bijbel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>