Eigengemaakt op/of de Underground Boerenmarkt

Het rommelt weer in culinair twitterland. De tweede Underground Boerenmarkt is aangekondigd en van alle kanten lees ik wat de deelnemers willen gaan maken om daar te verkopen. Maar er is ook een tegenhanger, het Rotterdamse Eigengemaakt. Beiden vinden a.s. zondag 17 oktober 2010 plaats.

Maar wat zijn verder nog de overeenkomsten, of zijn er juist verschillen?

Underground Boerenmarkt, editie 2
Deze vond al eerder dit jaar plaats, ergens in Amsterdam, op een plek die lang geheim bleef. Ook nu nog moet je initiatiefneemster Marjan Ippel op twitter volgen om achter de lokatie te komen. Zeker is dat je als kleine bijdrage 2,50 euro moet betalen om binnen te komen. Maar dan is er wel een hele markt van micro-producenten, ofwel gewone mensen zoals jij en ik, die er hun culinaire huisvlijt verkopen. Op de website van Talkin Food kan je lezen wie hun komst al aangekondigd hebben.

Eigengemaakt, prijs K’Rootje
Het lijken naäpers, maar overleg is er echt geweest met de Underground Boerenmarkt. Ook op Eigengemaakt kunnen thuisproducenten hun zelfgemaakte waar verkopen, en ook nu zijn ze zelf verantwoordelijk voor de uitstalling van hun waar. Initiatief ligt bij de club Rotterdamse oogst, dat als motto ‘Wat je van dichtbij haalt is lekker’. Bijzonder aan Eigengemaakt is dat een vakjury het K’Rootje uit zal rijken aan de maker van het lekkerste product.

17 oktober 2010 : 12 -16 uur – Underground Boerenmarkt – Amsterdam – volg Marjan Ippel op twitter voor meer info
17 oktober 2010 : 12 – 18 uur – Eigengemaakt – Rotterdam – volg
RdamseOogst op twitter voor meer info

Lees ook:Underground Boerenmarkt – de eerste in Nederland
Lees ook:4e #undergroundboerenmarkt aangekondigd
Lees ook:Undergroundboerenkerstnachtmarkt
Lees ook:Inmaakruilbeurs
Lees ook:What [not] to eat 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>