Food for the soul

Voedsel voor de ziel, dat is is wat de makers van het kookboek Food for the Soul je willen geven. Naast lekkere en vooral zomerse gerechten wordt het kookboek gelardeerd met spreuken. Van eenvoudig ‘Geniet van je vrijheid’  tot de wat meer cryptische ‘In stilte kun je de waarheid horen’. Mooie fotografie en leuke gerechten. Het is een kookboek waar je open voor moet staan.

Maar toch ben ik er niet heel erg lyrisch over.     

Vergezocht, liever dichtbij gehaald
Ik vind dit kookboek namelijk een beetje vergezocht. In de inleiding schrijven de drie maaksters ervan dat we het leven moeten vieren, met vrienden en familie en dan het liefste rond de tafel, met lekker eten. Dankbaarheid voor wat de aarde ons biedt leidt tot de gerechten in dit kookboek Food for the Soul. Maarja, die spreuken… Vergezocht, ik zei het al.
Want als je echt je dankbaarheid aan Moeder Aarde wil tonen, wees dan ook in de recepten wat meer bewust van wat verantwoorde voeding is. Kies bijvoorbeeld voor een indeling naar seizoenen (en dat is nu ook reuzehip), wijs mensen erop dat het niet altijd goed is om in de winter zomerse groenten te eten, of leg iets uit over de ingredienten en het gebruik ervan. Nee, niets van dit alles, en daarom blijft het voor mij toch meer een bundeling recepten op een grappige manier bijeengebracht dan een echt goed doordacht kookboek.

Maar die recepten, die zien er dan wel lekker uit en vormen bij elkaar een originele bundel. De kroepoekgarnaaltjes, de spinazie-papayasalade, de basilicumsorbet met steranijsslagroom, het Soulwater (met komkommer, citroen en munt), de nectarine-gorgonzolasalade en de gekruide sinaasappelkoekjes (later het recept) zal ik zeker eens uitproberen.

boek: Food for the soul – Anna de Leeuw, Marianne Luning, Barbara van Stek – Terra – isbn 9789089890627 - bruna

—-

Lees ook:Gekruide sinaasappelkoekjes
Lees ook:World Food Café: Snel en simpel
Lees ook:Zo, en nu weer even normaal – Jamie’s Comfort Food
Lees ook:Food 4 You
Lees ook:Woensdag windag: Good Food

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Food for the soul

  1. Pingback: Gekruide sinaasappelkoekjes | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>