Woensdag windag: Good Food

Bijna wekelijks neem ik me voor nu echt gezonder te gaan eten. Vervolgens gaat het een even een aantal dagen goed en dan begin ik toch weer aan de koekjes, chips en snoepjes. En nee, daar is niets mis mee. Als je je daar goed bij voelt moet je je zeker niet laten afschrikken door mijn klaagzang. Ik merk alleen wel duidelijk dat ik me op dat soort momenten sneller moe voel en niet lekker in mijn lijf. Herkenbaar? Wij zijn gelukkig niet de enige mensen die hiermee worstelen. Speciaal voor ons is er nu Good Food. Een boek vol inspiratie, tips en recepten om in één maand de beste versie van jezelf te worden. En jij kan dit boek winnen!

Cover Good Food

Gezond eten is niet ingewikkeld

Laurianne Ruhé presenteerde een aantal weken geleden haar do-it-yourself boek Good Food. In dit boek legt ze stapje voor stapje uit wat goede, gezonde voeding is en wat het met je doet. “Gezond eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn, als je maar weet hoe.” En net bij dat stukje hoe kan ik wel wat hulp gebruiken! In het boek staat gelukkig een schat aan informatie en worden er veel handige tips gegeven. Bijvoorbeeld over het belang van plannen, maar ook hoe je met een kleine portemonnee toch gezond kunt eten. Ga vooral ook niet gelijk alles veranderen, maar doe het stapje voor stapje.

Feel good food

In het laatste gedeelte van het boek staan voor zowel ontbijt, lunch als diner recepten voor feel good food. En ook biedt het boek recepten voor zoete en hartige snacks, zoals chocoladetaart, zoete quinoamuffins en een chocolademilkshake. Een van de misverstanden rondom gezond eten is dat je niets meer mag eten en op een houtje moet bijten, maar niets is minder waar. Je moet alleen even weten welke keuzes je in dat geval het beste kunt maken. En daar helpt Good Food je bij.

Winactie

Koken.blog mag 5 exemplaren weggeven van het boek Good Food. Wat moet je daarvoor doen?

Beantwoord de volgende vraag:
Welke verleiding kun jij als het om eten gaat moeilijk weerstaan?

Geef je antwoord:
Hieronder bij de reacties
en/of
op onze Facebook-pagina
en/ of
op Twitter o.v.v. @kokenblog en #goodfood

Je kunt reageren t/m woensdag 26 november. Donderdag 27 november maken we de winnaar bekend.

Good Food
Laurianne Ruhé
22,50 euro
Scriptum

Lees ook:Do-it-yourself boek Good Food gepresenteerd
Lees ook:Restjes over? Bekijk deze tips
Lees ook:Gezond leren eten via je mobieltje
Lees ook:Winnaars Good Food
Lees ook:Wie mooi wil zijn moet slim eten

11 Reacties // Reageer

11 thoughts on “Woensdag windag: Good Food

  1. Arianne

    Mijn grootste verleiding is toch wel blauwe kaas, niet gezond, maar zo lekker een hapje roquefort tussendoor, op een crackertje of in een lekkere salade. Heerlijk, ik zou het wel elke dag kunnen eten.

      /   Reply  / 
  2. MarianneMaarel

    Mijn verleiding is zoute dingen, ik moet me vanwege een hartafwijking aan een natrium-arm dieet houden, maar alles wat zout is vind ik lekker, olijven bijvoorbeeld, of soep die lekker hartig en zout is, en af en toe drop. IK doe mijn best. Maar af en toe ben ik zwak en geef ik toe!!

      /   Reply  / 
  3. Esther van Oirschot

    nou waar zal ik beginnen….ik eet over algemeen genomen erg gezond maar….een tosti zoeen met teveel kaas zodat je van die harde stukjes krijgt oh zo lekker maar ook heerlijke droge worst en natuurlijk de brabantse worstenbroodjes. Alles wat hartig is eigenlijk maar een heerlijke pasta daar kan ik ook niet een beetje van eten dat gaat door tot ik geen pap meer kan zeggen. Nou ik ga maar eens even hardlopen…het is nodig :-)

    Lieve groet, Es

      /   Reply  / 
  4. Elsa

    mijn grootste vijand ben ik zelf als het om lekker eten gaat. Ik eet graag, niet perse veel maar oh oh als de zon schijnt of vrienden komen langs dan wordt er een mooie plank gemaakt met heerlijke hapjes voor bij de wijn. Op die manier kunsnen wij uren eten, drinken en gezellig kletsen. Misschien moet ik wel afleren dat ik anderen verwennen zo leuk vind…😒

      /   Reply  / 
  5. minke koks

    Je kunt me echt wakker maken voor een zelfgemaakte risotto met gerookte zalm, sjalotjes, groene asperges, boursin en vers geraspte parmezaanse kaasvlokken!

      /   Reply  / 
  6. Marieke Dorenbos

    Ik ben onwijs gek op alles waar chocola in verwerkt zit, daar kan ik echt niet van afblijven hoor, TE lekker!

      /   Reply  / 
  7. Meike

    Pindakaas met hagelslag, en dan vooral op brood of op rijstwafels ! Mmmmm

      /   Reply  / 
  8. Marit

    Mijn verleiding is en blijft zoet, suiker! Helaas ben ik een echte suikerverslaafde en zou hier zo ontzettend graag vanaf willen. Dit boek zou een goed steuntje in de rug zijn.

      /   Reply  / 
  9. Tessa

    Mijn grootste verleiding is toch wel chocolademelk, heerlijk met een beetje slagroom

      /   Reply  / 
  10. Karleine

    Mijn grootste verleiding is…vanillevla! Dat vind ik zo ontzettend lekker. Zelfs als ik een balansdag heb, schap ik de vanillevla niet uit mijn dieet!

      /   Reply  / 
  11. Michelle

    Het klinkt gek, maar avocado! Lekker uitgelepeld, in een groene salade, in een mango of banaan smoothie, op toast met kaas of in een chocolade pudding, en natuurlijk in een sushirol!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>