Rubriek: Culivaria

In deze categorie worden testjes, grappige gadgets en allerhande ‘leuke dingen’ rondom het koken besproken.

Sushi kitspuit

Maak je wel eens zelf sushi en lukt het niet altijd om mooie rolletjes te maken? Probeer dan deze gadget eens. Officieel heet het een Sushi Maker, maar ik noem het een sushi-kitspuit.

Lees verder...

Test je kookkennis

Denk je iets af te weten van koken, van ingredienten, van technieken, van materialen waarmee je kookt, de herkomst van gerechten of de geschiedenis van koken? Doe dan eens de test op kokswereld. In samenwerking met het Culinair Historisch Museum heeft deze site voor koks een kleine test ontwikkeld. In 10 vragen kan je laten zien

Lees verder...

Hamburger eten zonder knoeien

Het lijkt een raar soort bitje, maar het linkerplaatje maakt veel duidelijk. Maak kennis met de CHOMPr. Met dit stukje eetgereedschap zal je nooit meer last hebben van schijfjes tomaat, saus of hamburgers die uit je broodje hamburger floepen.  \

Lees verder...

Gevonden!

Een leuke bron van vermaak is te kijken naar de statistieken achter koken.blog. En dan vooral naar de zoekwoorden waarmee bezoekers op deze site terecht komen. Eerder vandaag kwam er iemand binnen die dit intypte bij Google:

Lees verder...

Apple helpt bij wijn-spijscombinatie

Het blijft toch altijd lastig om de juiste keuze voor wijn te maken bij je eten. Maar nu kan je telefoon of mp3-speler uitkomst bieden. Tenminste, als je een iPhone of een iPod hebt. Apple is namelijk in zee gegaan met Vino for Dinner en heeft software ontwikkeld waarmee je je wijnkeuze kunt vergemakkelijken.

Lees verder...

Bier met chocoladesmaak

Er zijn twee landen in de wereld waar de gekste producten verzonnen worden: de Verenigde Staten en Japan. In dat laatste land heeft de brouwer Sapporo nu een bier met chocoladesmaak bedacht! Hoe kom je erop!!

Lees verder...

Jamie Oliver opent zelf-kookwinkels

Dat het Jamie Oliver ernst is met het leren koken van alle inwoners van Engeland, en en passant ook die van Nederland, moge duidelijk zijn. Met zijn Jamie’s Kookrevolutie wil hij dat iedereen die daar een paar recepten uit leert (deze bijvoorbeeld), deze op zijn beurt weer aan een paar andere mensen leert. En door dit

Lees verder...

Heerlijk 2009!

Vandaag geen recept, geen nieuwtjes, geen berichtjes, maar alleen de allerbeste en allerlekkerste wensen voor 2009. Ik hoop dat het voor iedereen een heerlijk en smaakvol 2009 zal worden! Edith

Lees verder...

Met gouden bubbels het nieuwe jaar in

Afgelopen jaar zag ik al zo’n fles bij Harrod’s in Londen staan, maar de onderstaande link scheelt je een reisje. In deze gouden Cuvée Brut bevat eetbaar bladgoud dat door de fles sprankelt. Hiermee luid je extra feestelijk 2008 uit en het nieuwe jaar 2009 in!

Lees verder...

Koken.blog-widget op je HYVES-pagina

Zit je vaak op Hyves en wil je goed op de hoogte blijven van de berichten die hier op koken.blog verschijnen? Plaats dan deze widget/gadget in je eigen hyves-pagina. In een apart boxje verschijnen alle titels van de berichten hier op koken.blog en zo kan je eenvoudig doorklikken als je het hele bericht wilt lezen.

Lees verder...

Koken met Loesje

Het Arnhemse eigenwijze meisje Loesje is dit jaar 25 jaar oud geworden. Dat is een hele leeftijd, maar aan eigenwijzigheid, scherpte en inzicht heeft ze nog niets verloren. Dat bewijst ook deze poster, vind je niet?

Lees verder...

Wat vraag jij aan de Sint en Santa?

Weet jij al wat je aan de Sint wilt vragen? En dan drie weken later aan de Kerstman? Ik had nog geen idee. Dus ging ik op zoek naar de leukste culi-gadgets. Want wat dacht je van eetbare lepels bijzondere ovenwanten van Texels wol, een kruidenschaar, een grappige peper en zoutstelletje of een fingerfood-hebbedingetje?  

Lees verder...

Sla uit een potje

Naast kruiden uit een potje is het nu ook mogelijk om sla in een potje te kopen. Je koopt een potje, je plukt zoveel bladeren als je nodig hebt, en daarna groeit de sla weer verder aan. Ideaal als je maar een paar blaadjes sla nodig hebt. Voor op je boterham, als bijgerechtje of als je

Lees verder...