Sla uit een potje

LETsUSE sla uit een potjeNaast kruiden uit een potje is het nu ook mogelijk om sla in een potje te kopen. Je koopt een potje, je plukt zoveel bladeren als je nodig hebt, en daarna groeit de sla weer verder aan. Ideaal als je maar een paar blaadjes sla nodig hebt. Voor op je boterham, als bijgerechtje of als je net even een ander blaadje sla door je gewone kropsla wilt mengen.

De sla is te koop onder de naam LETsUSE, een kwinkslag naar de engelse benaming voor sla: lettuce. Het plantje wordt door de Limburgse teler Gipmans zonder bestrijdingsmiddelen opgekweekt, zodat je de sla niet meer hoeft te wassen voor gebruik.
De sla is er in 5 varianten: natural, oak, curly, rosa en bionda. Op dit moment is vooral de Lidl grootafnemer van LETsUSE.

Meer informatie over LETsUSE, sla uit een potje, vind je op de eigen website. Daar staan ook een paar recepten.

Lees ook:Flexibele spatel [de testkeuken]
Lees ook:Festivalkoken: Panzanella met sardines en ansjovis
Lees ook:Doe mee met de Aardbeienacademie
Lees ook:Soep met een missie
Lees ook:Recept Salade van spinazie met basilicum en parmezaanse kaas

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Sla uit een potje

  1. petra

    En is het lekker? Ik vind het zo gek, valt het potje dan niet om bijvoorbeeld? Wel spannend dus, sla die weer aangroeit!

      /   Reply  / 
  2. Edith Dourleijn

    Geen idee, Petra. Ik ken de sla uit een potje niet uit eigen gebruik! En heb dus ook geen idee hoe groot dat potje is.
    Wel heb ik eens een krop sla op mijn balkon opgekweekt en die bleef ook maar groeien, als ik er een paar bladeren vanaf haalde.

      /   Reply  / 
  3. petra

    Hmmm het wordt duidelijk hoogste tijd voor een moestuin… het is tuurlijk eigenlijk heel logisch dat die sla doorgroeit, dom van mij.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>