Rubriek: Culivaria

In deze categorie worden testjes, grappige gadgets en allerhande ‘leuke dingen’ rondom het koken besproken.

Verzin een nieuwe smaak voor chips van Lays

In Engeland was het al een groot succes: de actie waarbij wij consumenten een nieuwe smaak chips mochten bedenken. En verschillende nieuwe smaken chips zoals Chili and Chocolate, Fish and Chips en Onion Bhaji kwamen in de winkels te liggen. Uiteindelijk won de smaak Builder’s Breakfast, bedacht door een 27-jarige huisvrouw uit Derbyshire. Lay’s gaat dit nu

Lees verder...

Le Creuset nu ook in paars!

Je kent ze vast wel: die mooie stevige gietijzeren (en dus zware) braadpannen van Le Creuset, die levenslang meegaan. Dat merk viert nu al weer haar 85ste verjaardag. En ondanks haar hoge leeftijd gaat ze toch helemaal met haar tijd mee. Er komt namelijk een nieuwe serie in de hippe modekleur van dit moment: paars! En als dat

Lees verder...

Zo maak je foodbloggers blij

Wat zijn het nou voor mensen, die foodbloggers? Ze staan graag in de keuken, houden ook allemaal van lekker eten en schrijven daar dan ook nog eens over in de hoop dat ze gelezen worden. Veel foodbloggers kennen elkaars blogs wel, maar hebben net als jij geen flauw idee wie daar nu precies achter zit.

Lees verder...

Geef een cadeau dat groeit!

Wat moet je geven aan iemand die alles al heeft? Geef hem of haar dan eens een goed gevoel en koop een product voor een ander. He? Hoe ik dat bedoel?   

Lees verder...

Tas van oude rijstzakken in de aanbieding

Er zijn allerlei manieren om goede doelen te steunen. De leukste is misschien wel om produkten uit hun webshop te kopen. Jij blij want een mooi produkt, zij blij want de organisatie en hun strijd gesteund. En zo ontdekte ik in de webshop van Amnesty International twee tassen die gemaakt zijn oude rijstzakken. Deze zakken

Lees verder...

Film Julie & Julia komt eraan (filmpje trailer)

Eerst was er het basiskookboek Mastering the Art of French Cooking van Julia Child. Zij leerde de Amerikanen kennismaken met de Franse keuken. Toen was er Julie Powels die op een dag besloot alle recepten uit dit boek in een jaar tijd na te gaan koken. Haar blog hierover werd een groot succes. Evenals de roman die

Lees verder...

Eet het goede voorbeeld (filmpje)

Het Voedingscentrum is met ingang van vandaag gestart met een nieuwe campagne. En één waarvan ik de insteek wel kan onderschrijven. Heel jonge kinderen kijken van alles af van hun ouders. En zo nemen ze ook eet- en beweeggewoontes van hun ouders over, de goede en de slechte! En om dat aan de ouders duidelijk te

Lees verder...

Leer van de apen (filmpje)

Zit jij soms ook zo te hanessen met het openen van een banaan? Als je ‘m aan het stengeltje wilt openen, lukt dat niet altijd. Soms buig je daarmee de helemaal banaan aan gort, maar vaker schiet je er helemaal niets mee op. Probeer het dan eens zoals de apen het doen en bekijk dit

Lees verder...

De beste strandgidsen op je iPhone

De beste strandtenten van Nederland, waar vind je ze? Nieuwe Revu heeft ze op een rij gezet, en – ozo handig – op je iPhone kan je het overzicht nu als applicatie aanschaffen. Niets geen geblader in een tijdschrift meer, maar even je telefoon checken. En die laat je niet verdwalen, en laat door middel

Lees verder...

Test: hoe fair is jouw eten?

Eerlijk eten, je hoort er de laatste tijd veel over. Eerlijk kan op verschillende manieren. Zo is er erlijk voor jezelf, door verse en mooie produkten te gebruiken. Er is eerlijk voor het milieu, door produkten die geen grote aanslag op onze omgeving plegen te gebruiken. En er is eerlijk voor de producent, die een faire prijs krijgt voor

Lees verder...

Bestel je ijsje per sms

Heerlijk, om op dit soort mooie zomerse dagen een ijsje bij de ijssalon of -kar te halen. Maar soms zie ik er ook wel vanaf, omdat er een zo’n lange rij staat. Maar als ik in Sneek of Leeuwarden zou wonen, zou ik het wel weten: daar kan je nu je ijsje per sms bestellen èn ook afrekenen. Handig!  

Lees verder...

De tijdbalk van ons voedsel

Als je geinteresseerd bent in de culinaire geschiedenis dan heb ik een leuke link voor je. Op de Engelstalie Food Timeline wordt een verzameling van interessante artikelen geboden over onze culinaire geschiedenis. Sommigen staan op de eigen website, voor anderen wordt naar elders doorgelinkt. Erg leerzaam, want wist je bijvoorbeeld dat …

Lees verder...

Zie je toekomstige lamskoteletje geboren worden

Het Texelse schaap is één van de meest gewaardeerde schapenrassen. Als je live de geboorte van één of meer lammetjes wilt meemaken, moet je op de Bargerhof op Texel wezen. Ook dit jaar staat er weer een webcam in haar schapenstallen. Zodat je live mee kunt kijken als er lammetjes geboren worden.

Lees verder...