Weet jij al wat je aan de Sint wilt vragen? En dan drie weken later aan de Kerstman? Ik had nog geen idee. Dus ging ik op zoek naar de leukste culi-gadgets. Want wat dacht je van eetbare lepels bijzondere ovenwanten van Texels wol, een kruidenschaar, een grappige peper en zoutstelletje of een fingerfood-hebbedingetje?
Eetbare lepels
Ze zijn er in twee soorten. Van toast voor je (eventueel warme) amuse en van chocolade voor je dessert. Lekker met ijs of fruit. Voor een bijzonder begin of een opvallende afsluiting van je Kerstdiner. Hier meer info over de chocoladelepel en lepel van toast.
Keukenhandschoenen van Texelse wol
Uit ergenis over de kokende stoom tijdens het afgieten verzonnen Ruth de Ruwe en Annette van Ruitenburg deze ovenwanten. Gemaakt van zuiver Texels scheerwol kan je met deze Hot Duo veilig allerlei hete pannen en schalen aanpakken. Je moet er wel even voor naar Texel om ze te kopen. Hier meer info over Hot Duo.
Bijzondere kruidenschaar
Verse kruiden zijn het makkelijkst klein te krijgen als je ze knipt met een schaar. En met deze schaar gaat dat helemaal snel. Ziet er prachtig uit! Hier meer info over deze handige kruidenschaar.
Hemel en hel
Dit peper-en-zoutstelletje is prachtig nietwaar? Hier meer info over de engel en de duivel.
Letterlijk fingerfood
En ook dit bijzondere hebbedingetje vind ik erg leuk gevonden. Met dit ontwerp van de Israelier Ken Goldman kan je in 1 hand elegant je glas en je hapje vasthouden! Hier meer info over deze ring.
Of kies uit een van de vele kookboeken die ik hier op koken.blog besprak.
Lees ook:De smaak van de Wadden
Lees ook:Win vandaag luxebrunch!
Lees ook:De culinaire ervaring van 2012 – Edith ontmoet Adoni Luis Aduriz
Lees ook:ADV: Zalando biedt als veelzijdige webshop nu ook leuke en trendy keukenaccessoires
Lees ook:Op culi-tour door Rotterdam