Zoetwatervis: the winners are…

salmon_2Zoetwatervis is hartstikke populair. Zo bleek uit de reacties die we kregen op onze winactie. Gelukkig maar. Naast de veelvuldig genoemde zalm, die natuurlijk erg fijn is, kwamen er ook andere verrassende inzendingen voorbij. Koken.blog lezers vertelden ons vol smaak en liefde over hun lievelingsvisjes. Die liefde lazen we ook in het kookboek van deze Woensdag-Winactie Zoetwatervis. We kozen de drie inzendingen uit die ons het meest inspireerden.

Zo liep het water ons in de mond van de tip van Marcel; brasem, uiringen, bietjes en puree. Verrassende combi Marcel! ‘Mijn favoriete zoetwatervis is brasem. Vooral (zelf) warmgerookte. (Licht pekelen, kort roken, warm op bord met roomboter, verse dunne rode uiringen en peterselie.) Met bietjes en puree. Stevige vis, lekkere textuur, diepe smaak. En bovenal: het water zit er (te) vol mee. Geweldig dat dit boek uit is, ik ben zeer benieuwd!’

Angeline’s reactie vonden we erg herkenbaar. Ook wij van koken.blog vinden het jaloersmakend hoe mensen in bijvoorbeeld Mediterrane landen vis kopen alsof het brood is. Angeline, je kunt vast veel inspiratie op doen en veel leren van deze publicatie: ‘Ik heb veel lekkere dingen over rode mul gehoord maar ik heb het nog nooit gegeten. Zou het graag eens proberen. En als ik langs een viskraam loop en al die heerlijke vis zie dan zou ik graag weten hoe ik die klaar kon maken. Al die buitenlandse mensen kopen net vis of ze brood kopen en daar ben ik dan wel eens jaloers op als ik bedenk wat voor een lekkere maaltijd ze ’s avonds eten.’

En tenslotte Rick, we helpen hem graag om de eenpersoonsvisdag tóch in te gaan voeren: ‘Ik eet weinig vis, want mijn vrouw lust het niet. Het instellen van een visdag (waarbij zij wat anders eet) blijkt toch lastig. Maar ik kan me van vroeger, toen ik een klein jongetje was, nog wel herinneren dat we een keer zijn gaan vissen en dat ik een paar voorntjes gevangen had. Die hebben we toen vers gebakken en opgegeten. Blijkbaar kon je die eten – je komt ze verder nergens tegen. Maar misschien wel in  Zoetwatervis van Hanneke Videler.’

Gefeliciteerd Marcel, Angeline en Rick! Sturen jullie ons je adres via [email protected]? Dan sturen wij jullie zsm de prijs toe!

 Het boek Zoetwatervis van Hanneke Videler wordt uitgegeven door Scriptum en kost € 19,95
- meer lekkere boeken vind je in de rubriek Kookboeken

Lees ook:WOENSDAG-WINACTIE: Zoetwatervis
Lees ook:Kookboek: Zoetwatervis
Lees ook:Recept met het blad van bieten
Lees ook:Bietjes poffen, hoe doe je dat?
Lees ook:Aardappelgratin met rode bietjes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>