WOENSDAG-WINACTIE: Zoetwatervis

Zoetwatervis mag met recht dé culinaire gids op het gebied van zoetwatervis worden genoemd. Er is geen ander recent kookboek te vinden dat inhoudelijk zo diep op deze materie ingaat. Wij vinden Zoetwatervis is echt een fijn naslagwerk. Zo eentje die je liefst mee neemt naar de markt of de visboer om ter plaatse de juiste info op te kunnen zoeken en direct de ingrediënten bij elkaar te zoeken voor het recept uit het boek wat je wilt gaan maken.

Koken.blog geeft maar liefst drie exemplaren weg. Wat kan je doen om dit kookboek te winnen? Beantwoord de volgende vraag:

Wat is jouw favoriete zoetwatervis?

Bij welke zoetwatervis loopt het water je in de mond? Welke vis is jouw gegarandeerde succesnummer? Of welke zou je heel graag willen leren kennen?

* Vertel het ons hieronder bij de reacties.
* Like onze Facebook-pagina en vertel het daar.
* Tweet jouw favo zoetwatervis met vermelding @kokenblog en #zoetwatervis

Maandag 18 november maken we de drie gelukkige winnaars bekend!

Het boek Zoetwatervis van Hanneke Videler wordt uitgegeven door Scriptum en kost € 19,95
- meer lekkere boeken vind je in de rubriek Kookboeken

—————————————-

Lees ook:Woensdag-winactie: 10 by Brasserie Harkema
Lees ook:WINACTIE: Uitgekookt! Vertel over jouw mislukkingen en win een kookboek
Lees ook:WINACTIE: Keukendagboek van Nigel Slater
Lees ook:WOENSDAG WINACTIE: I love Groente van Janneke Vreugdenhil
Lees ook:Woensdag winactie: 1-2-3 Koreaans

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “WOENSDAG-WINACTIE: Zoetwatervis

 1. Anita H.

  Weinig verrassende keuze, maar ik kan er ook niet meer van maken: zalm is favoriet. Die heeft, mits van goede kwaliteit, weinig nodig. Daarbij ook nog zeer gezond. Die staat bij mij dan ook veelvuldig op het menu. De gerookte versie ook trouwens.

    /   Reply  / 
 2. Angeline

  Ik heb veel lekkere dingen over rode mul gehoord maar ik heb het nog nooit gegeten.Zou het graag eens proberen.En als ik langs een viskraam loop en al die heerlijke vis zie dan zou ik graag weten hoe ik die klaar kon maken.Al die buitenlandse mensen kopen net vis of ze brood kopen en daar ben ik dan wel eens jaloers op als ik bedenk wat voor een lekkere maaltijd ze s’avonds eten

    /   Reply  / 
 3. Danielle Roosendaal

  De strijd gaat tussen de Paling en de Zalm. Maar de Zalm wint het. Zo heerlijk en zo veelzijdig.

    /   Reply  / 
 4. Anna

  Zalm is mijn favoriet,ik blijf daar van eten. Gezond en er zijn veel lekkere recepten!
  Zeebaars zou ik graag eens willen bereiden en eten.

    /   Reply  / 
 5. Elsa

  Jeetje, mijn favoriet….. Forel vind ik erg lekker. Gevuld met groene kruiden en knof op een bbq of lekker zelf gerookt ook heel erg fijn. Paling is ook lekker vooral als ik deze zelf pekel en rook. Het beste als deze lauw warm gegeten wordt, je eet je vingers er bij op en wat zo ontzettend lekker is is dat die vettige rokerige visgeur lekker lang blijft hangen aan je handen. Heerlijk gewoon.

    /   Reply  / 
 6. Rick

  Ik eet weinig vis, want mijn vrouw lust het niet. Het instellen van een visdag (waarbij zij wat anders eet) blijkt toch lastig. Maar ik kan me van vroeger, toen ik een klein jongetje was, nog wel herinneren dat we een keer zijn gaan vissen en dat ik een paar voorntjes gevangen had. Die hebben we toen vers gebakken en opgegeten. Blijkbaar kon je die eten – je komt ze verder nergens tegen. Maar misschien wel in Zoetwatervis van Hanneke Videler?

    /   Reply  / 
 7. Marcel

  Mijn favoriete zoetwatervis is brasem. Vooral (zelf) warmgerookte. (Licht pekelen, kort roken, warm op bord met roomboter, verse dunne rode uiringen en peterselie. Met bietjes en puree. Stevige vis, lekkere textuur, diepe smaak. En bovenal: het water zit er (te) vol mee.
  Geweldig dat dit boek uit is, ik ben zeer benieuwd!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>