Aan de slag
- Leg ze daarna op een groot vel alufolie.
- Smeer ze in met olijfolie, peper, zout en balsamico-azijn en tijm. Plet drie tenen knoflook (mag met het velletjes er nog aan) en leg die erbij.
- Prik er na de wachttijd even in om te voelen of ze lekker zacht zijn. En laat ze vooral even afkoelen voordat je gaat schillen!
Deze gepofte bietjes zijn al heerlijk om zo van te snoepen. En ze zijn ook heerlijk in een gerecht. Bijvoorbeeld:
- Verwerk ze in een simpele salade. Bijvoorbeeld met appel, geitenkaas en walnoten. Of feta, amandelen en spekjes.
- Snijd ze in kleine blokjes en roer ze door de risotto voor een prachtige roze bietjesrisotto. Gebruik dan ook de knoflook die je hebt meegepoft. Even pellen en pletten en door de risotto roeren voor wat extra pit. Afwerken met wat geitenkaas en Parmezaankrullen.
- Gebruik ze als hoofdingrediënt voor een quiche met bietjes. Het recept vind je hier.
Lees ook:Recept: quiche met bietjes, feta en amandelen
Lees ook:Recept River Cottage Doordeweeks: Hummus van bietjes en walnoot
Lees ook:Aardappelgratin met rode bietjes
Lees ook:Recept Gevulde kipfilet met geitenkaas in tomatensaus
Lees ook:Recept risotto met tuinbonen en pancetta