En de winnaar Van de Melkboer-actie is …

Gistermiddag kwamen nog de laatste reacties en enthousiaste zuivelverhalen binnen in mijn mailbox en als reactie op deze website. En toen stond ik voor de lastige taak om een winnaar aan te wijzen die het boek Van de Melkboer zal krijgen. Want wat jullie allemaal voor favoriete zuivelproduct aanwijzen is net zo gevarieerd als er zuivelproducten zijn.

Hieronder een kleine selectie van jullie reacties.

Karnemelk zeggen Sofia en Marit via e-mail. Nee, melk, zegt David, die er ’s morgens heerlijke havermout pap mee maakt. Ook Huub kiest voor melk en zegt dat hij er alles mee kan maken. Maar helaas geeft hij geen voorbeelden. Willem wel, die maakt vaak zelf room van melk. Kwark werd genoemd door Marjan, die het op de boterham met jam eet, en mevrouw N. van der Horst. Zij gaf een hele waslijst met tips. Patrici is kwark door niemand minder dan Sonja Bakker gaan leren eten en waarderen.  Jeroen prees de veelzijdigheid van yoghurt, en ook Paul kan yoghurt zeer bekoren. Agnes heeft zelfs een favoriete yoghurt: die dikke Turkse. Barry prijst de veelzijdigheid van creme fraiche. Simone gaat voor mascarpone, zij verwerkte het in 1 menu “in een heerlijk romige pastasaus, op een crositini met parmaham en zelfs in het zelfgemaakte citroensherbet ijs”. Ook Nicole gaat op de Italiaanse tour en heeft altijd mozzarella in huis.

Verrassend
Verrassend vond ik de e-mails van Jantine die voor Optimel gaat en die van Carin die voor Melkfruit (smaak banaan!) gaat.

Kaas
Maar kaas wordt ook vaak genoemd. Yves kon niet kiezen en schreef: “Of de melk nu van koe, buffel of geit komt, ik lust het maar al te graag.”, Moniek eet het graag uit het vuistje en Toos gaat voor oude kaas op de boterham. Marieke zondigt af en toe met Castello Blue. Jacqueline zou het liefste alle soorten zuivel noemen, maar als ze echt moest kiezen, dan gaat ze toch voor hele oude Machegokaas uit Spanje, hoewel je die in Nederland niet zo vaak zult vinden. Ook Cornette kan eigenlijk niet kiezen, maar noodgedwongen besluit ze toch om voor dikke, vette ongeklopte slagroom te gaan, of toch liever biest?

De winnaar
En tenslotte was er 1 persoon die zich echt niet tot een keuze liet verleiden. Dat was de voormalige melkboer Jaco. Maar daarvoor in de plaats gaf hij wel zijn favoriete recept, om zelf Vlaamse vla te kunnen maken. En dat vond ik wel zo leuk, dat hij het boek verdient! Beste Jaco, het boek is naar je onderweg!

Van de melkboerVan de melkboer – Leanne Kitchen – Lannoo – isbn 9789089890597

Koop dit boek bij BOL.com

Lees ook:Van de melkboer
Lees ook:Win het kookboek Van de melkboer
Lees ook:Laatste kans: win kookboek Van de melkboer!
Lees ook:Recept Stiltonsoep
Lees ook:Kaas van moedermelk

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “En de winnaar Van de Melkboer-actie is …

  1. frieke

    gefeliciteerd Jaco.. en jij Edith bedankt voor de prijsvraag en het jureren..
    grts

      /   Reply  / 
  2. Cornette

    Leuk. Maar krijgen we nou ook dat recept van die Vlaamse Vla? Ja toch zeker?

      /   Reply  / 
  3. Pingback: Prijswinnend recept | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>