Kaas van moedermelk

kmmEen grote hit zal het vooralsnog niet worden, als ik zo her en der de reacties op Twitter lees. Maar de dierenrechtenorganisatie PETA is er weer wel blij, evenals culinair nieuwsgierigen. Want wat is het geval? De Amerikaan Daniel Angerer heeft van de melk van zijn vrouw kaas gemaakt.

Na de geboorte van dochter Arabella produceerde de moeder te veel melk voor 1 baby. Daniel Angerer, eigenaar en chefkok van restaurant ‘Klee Brasserie’ in New York, hoefde niet lang na te denken over wat hij met het overschot zou doen. De diepvries lag al vol, doneren aan Haïti was een optie, maar de kok ging ook zelf nadenken over creatieve manieren om de kostbare melk maar niet weg te hoeven gooien.

Een nobel streven. Goed eten verspillen doen we al vaak genoeg. En kaas is een goede manier om melk te conserveren, of deze nu van de koe, geit, schaap of zelfs paard afkomstig is. En zo ging de kok aan de slag met de kaas op de foto als resultaat. En hij noemde de kaas “Mommy’s milk”

Het recept staat op zijn site (in het engels natuurlijk). En als je even laat weten dat je komt, en er is genoeg op voorraad, kan je de kaas ook nog komen proeven. Ik vind het jammer dat ik de komende tijd niet naar New York afreis, want ik ben wel benieuwd naar de smaak ervan. En jij?

Lees ook:Vrouwen likken het liefst aan Daniel ‘James Bond’ Craig
Lees ook:Proeven van de echte Ardennen
Lees ook:Frankrijk verklaart Amerika de Roquefort-oorlog
Lees ook:Review Powerfood: van Friesland naar New York
Lees ook:Hier komt je kaas vandaan!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>