Vlaai door de brievenbus

vlaaii

Wat smaakt nou lekkerder dan een echte verse Limburgse vlaai van een ambachtelijke bakker? Een zélfgemaakte verse Limburgse vlaai van een ambachtelijke bakker! Als bouwpakket alle ingrediënten van een echte vlaaienbakker thuisgestuurd. En met de bijgevoegde adviezen komt het met jouw eigen ambachtelijke vlaai helemaal goed.

Doe-het-lekker-zelf
Dat is in het kort wat het concept ‘Brievenbus Vlaai’ inhoudt. Het idee komt van de ambachtelijke bakkerij Gerards uit het Noord-Limburgse Horst. Bakker Ard wil het liefste iedereen van zijn lekkere vlaaien zien genieten. Maar heel het land doorrijden met zijn bestelbus, dat lukt natuurlijk niet. Zelf de vlaai thuis afmaken, dat kan weer wel. In het ‘doe-het-lekker-zelf’-pakket zitten alle ingrediënten die je nodig hebt om de vlaai van Bakkerij Gerards af te maken.

Dr. Oetker-gehalte?
Wees niet bang. Je krijgt geen nep-kruimelbodems van fabriekskoekjes opgestuurd, maar heerlijk vers bereid en geurend deeg. Geen fabriekspakket met mierzoete ingrediënten, maar een vulling met veel aandacht voor smaak. De bijgeleverde spuitzakjes, gelei, taartvormen en plasticfolie, ze komen gewoon direct uit zijn eigen bakkerij. Op een handgeschreven kaartje wenst bakker Ard je hoogstpersoonlijk veel succes. Met die persoonlijke aandacht en instructies moet het toch lukken om binnen een handomdraai een vlaai op tafel te zetten?

linzervlaai art 077Testvlaai
Wij hebben een pakketje besteld en getest in de keuken. Het voorwerk is door de bakker gedaan. Alleen het leuke werk blijft over: deeg uitduwen, bodem bakken, banketbakkersroom en bavarois opkloppen en als laatste het opmaken van de vlaai. Tussendoor natuurlijk heel veel proeven. Na een uurtje komt er inderdaad een hele smaakvolle vlaai uit de koelkast. Oké, hij ziet er iets minder elegant uit als bij de bakker. Maar dat is gewoon nog een kwestie van oefenen.

Vlaai cadeau!
We zijn erg enthousiast over dit leuke idee van deze sympathieke Limburgse bakker. Bovendien ook nog eens erg origineel om als cadeau te geven. Want zeg nou zelf, wie verwacht er nou een vlaai door zijn brievenbus? De vlaaien zijn in zes verschillende smaken verkrijgbaar (oa. bosvruchten-, aardbeien-, en chocoladebavarois) en kosten ca. €9,50 per stuk.

Mocht je hierna door de vlaaienkoorts zijn gegrepen: bakkerij Gerards verzorgt ook workshops. Meer informatie kijk op Artvlaai.nl. En wist je trouwens dat deze maand de vlaai streekproduct van de maand is? Kijk op Regiovandesmaak.nl voor meer info over de vlaai en andere streekproducten uit Noord-Limburg.

AVVlaai1

 

Lees ook:Lekker! Broodje sprinkhaan
Lees ook:Steeds minder bakkers
Lees ook:Wordt een Boerenfluitje Luitje
Lees ook:Leer Limburgs koken
Lees ook:De lekkerste oliebol van Nederland

1 Reacties // Reageer

One thought on “Vlaai door de brievenbus

  1. Jolande Vos

    Klinkt (en smaakt ;-) ) goed. Beter dan de recepten uit Het Nederlands Bakboek. Misschien moeten we die vlaaien ook nog eens uittesten?!

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Smultour voor de asperge-liefhebber (deel 2) | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>