Steeds minder bakkers

brood - retailnewsWie 'm nog heeft, moet 'm koesteren: de ambachtelijke bakker op de hoek! Want de kans is groot dat deze er binnen nu en 5 jaar de brui aan geeft. Veel bakkers die willen stoppen geven aan dat ze geen toekomst meer in het bakken zien of dat ze geen opvolging kunnen vinden.

In totaal zullen ca. 600 ambachtelijke bakkers in de komende vijf jaar stoppen met hun bedrijf. Driekwart van hen wil het liefste de zaak overdragen aan een familielid of een andere geïnteresseerde. Maar deze zijn moeilijk te vinden. Een kleine tien procent ziet er helemaal geen heil meer in en denkt aan het volledig opheffen van de zaak.

Dit soort berichten vind ik altijd jammer. Het leukste blijft eigenlijk toch het kopen in kleine speciaalzaken, waar – als je mazzel hebt – de eigenaar zijn best doet voor een leuk assortiment, je vragen kan beantwoorden en soms ook een leuk advies of een lekker recept voor je heeft. Mijn bakker op de hoek is een behoorlijk groot bedrijf met meerdere filialen, dus die zal niet zo snel bedreigd worden. Gelukkig maar, want ik vind het heerlijk om 's ochtends even een frisse neus te halen, naar de bakker te lopen en op de terugweg te verzinnen wat ik op mijn verse boterham zal smeren. 

bron en foto: retailnews

Lees ook:Bakkers open op zondagochtend?
Lees ook:Rudolp van Veen ‘geridderd’
Lees ook:Vlaai door de brievenbus
Lees ook:Dikke friet beter voor de lijn
Lees ook:Culinaire gids: De Achterhoek & De Liemers

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Steeds minder bakkers

  1. Karin

    Mocht je naar aanleiding van dit bericht zelf brood willen gaan bakken, volg dan het blog Koken etc: http://www.nrcnext.nl/uitenthuis/koken/. Dat gaat deze week over het bakken van volkorenbrood.

      /   Reply  / 
  2. Edith Dourleijn

    Maar Karin, dan hebben die bakkers er helemaal geen zin meer in ;-) . Wel leuk en lekker om zelf je brood te bakken, ik ben al 2 weken aan het twijfelen of ik dat weer ga oppakken..

      /   Reply  / 
  3. Pingback: Wat is in, wat is uit?! » UIT: Verse Bakkers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>