Vegetariërs worden kangatariërs

Een paar jaar geleden was er flinke ophef over en toen ik in Australië was stonden de kranten bol van verontwaardiging. ‘We kunnen toch geen kangaroes eten?’, was de heersende mening. Maar de voorstanders wezen op de plaag die het land trof en de schade die de springerige dieren kunnen aanbrengen aan landbouw.

En nu hebben ze een nieuwe groep medestanders gekregen: de voormalige vegetariërs. Die worden nu kangatariërs genoemd, omdat ze alleen vlees van kangaroes eten.

De voormalige vegetariërs ontdekten dat kangoeroevlees gezond, milieu- en diervriendelijk was. En stelden daarmee hun geweten gerust om dit vlees te kunnen eten. Het zijn immers wilde dieren, die niet door de mens gevoerd en gefokt worden en vlak voor de slacht ook niet heel het land doorgesleept worden. Ook stoten ze lang zoveel geen methaan uit als runderen en schapen wel doen. En het vlees zou gezond zijn: rijk aan ijzer, vitaminen en mineralen, arm aan vet en cholestorol, aldus dit bericht.

Het aantal vegetariërs dat overstag gaat voor dit kangaroevlees is nog klein.

Lees ook:Gastvrij voor vegetariërs
Lees ook:Een kennismaking met je biefstukje
Lees ook:Wie wordt de meest Sexy Vegetariër?
Lees ook:Paul McCartney wil vleesloze maandag
Lees ook:1 op 10 biggetjes sterft vroegtijdig in bio-industrie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>