Roddelen met rooibos op het werk

pickwickBijna 1 op de 3 werknemers neemt zelf thee mee naar het werk. De reden: de werkgever biedt niet genoeg keuze in smaakjes. Vooral vruchtenthee, rooibos en seizoensthee worden erg gemist. Dat blijkt uit een onderzoek dat Motivaction uitvoerde voor Pickwick. De helft van de ondervraagden vindt meer variatie in het theeassortiment wenselijk. 

De belangrijkste redenen om thee te drinken is omdat het een lekkere opkikker is in de middag en bij het kletsen met collega's. Het onderzoeksbureau onderzocht ook welke thee op welk moment gedronken wordt. Rooibos is een thee die vooral tijdens het roddelen op tafel komt en om de stemming te verbeteren. Groene thee lijkt energie genoeg te geven om emails te beantwoorden, terwijl Earl Grey een typische vergaderthee blijkt. Of hierin verschillen zijn tussen mannen en vrouwen, dat weet ik niet, maar op basis van de genoemde combinaties van werk (?) en thee zou je zeggen van wel.

Ik ben benieuwd, neem jij ook zelf thee mee naar je werk en heb je voor ieder klusje een eigen thee?

bron: De Telegraaf

Lees ook:Thee met smaak
Lees ook:Betjeman & Barton [lekker adresje]
Lees ook:Ontwerp je eigen thee
Lees ook:Zelf ijsthee maken – 3 methodes
Lees ook:Nieuw: Cola met groene thee

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Roddelen met rooibos op het werk

  1. Karin

    Ik neem inderdaad thee mee naar mijn werk: een pak rooibosthee en een bakje met wat losse zakjes in andere smaken. Ook allemaal kuidenthee. Ik kies niet speciale thee uit voor een bepaalde klus. Meestal drink ik rooibos, maar soms heb ik gewoon even zin in iets anders.

    Bij vergaderingen drink ik wel vaker earl grey, maar dat komt omdat in vergaderzalen alleen maar earl grey zakjes liggen en ik niet altijd mijn eigen zakjes meeneem.

      /   Reply  / 
  2. Edith Dourleijn

    Ah, dat is een mooie verklaring voor de Earl Grey bij vergaderingen. Dank je Karin.

      /   Reply  / 
  3. John 50

    Maak ook eens kennis met de wereld van Royal T-stick, een nieuwe belevenis.

    Nog nooit was het zo eenvoudig om zonder geknoei met zakjes etc 1e klas thee te bereiden.

    De Royal T-stick is hip en trendy snel en efficient en is vasnaf mei ook in de smaken rooibos/groenen thee en 5 vruchtensmaken te verkrijgen kijk voor gebruik en toepassing op;

    http://www.royaltstick.nl

    Een echte aanrader gr John

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>